Squashbloggen.se

Squashbloggen.se

Om bloggen

Vi är ett gäng glada spelare från Borås som älskar (hatar) squash. Träning och tävling sker regelbundet och vårt lag spelar i div 1 södra. Sporten som kan liknas vid en hybrid mellan tennis, schack och ultimate fighting (på världsnivå även pardans) är tyvärr beroendeframkallande och kan även locka fram mörka sidor hos sina utövare. I bloggen ger vi uttryck för starka känslor, tillkortakommanden, skadebekymmer (inte ovanligt med bildbevis), tävlingsreferat, klubbkvällar, träningstips, matchanalyser och mycket annat i en salig röra. Finns det någon som tror att han/hon har något att tillföra bloggen med ett inlägg eller liknande, maila p.waldenstrom@telia.com. Kommentera kan alla göra, skriv namn och eventuell klubb.
Är ni känsliga och enbart intresserade av squash rekommenderas att ni omgående lämnar bloggen och klickar in på klubbens hemsida. Borås SK.

Sommarläsning

Teori, taktik och analysPosted by Peter Mon, July 15, 2013 09:16:20
Nu när kioskdeckarna och serietidningarna är färdiglästa har jag ett bra boktips. R.B. Hawkeys bok om att spela squash håller fortfarande världsklass, ofattbart att han inte fått nobelpriset.

I kapitlet "Avancerad taktik och matchspel" träffar han en öm punkt när det gäller oss boråsare:

Så till sist din egen form! Om du är i mycket god form får du inte ta några onödiga risker så att du förlorar poäng, utan att endast gå in för vinnande slag när de ligger inom säkert räckhåll. Och du får vara nöjd med att spela långa bollar innan det händer. Men om du är förkyld eller känner dig trött, måste du - trots risken - gå in för att snabbt döda bollen innan du tappar orken.

Det förklarar de korta duellerna och de kalla bollarna...

  • Comments(2)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Peter Wed, July 17, 2013 08:14:13

Var och en får rannsaka sig själv...

Posted by ulf Tue, July 16, 2013 15:26:56

Menar du att alla boråsare är otränade eller sjuka?