Squashbloggen.se

Squashbloggen.se

Om bloggen

Vi är ett gäng glada spelare från Borås som älskar (hatar) squash. Träning och tävling sker regelbundet och vårt lag spelar i div 1 södra. Sporten som kan liknas vid en hybrid mellan tennis, schack och ultimate fighting (på världsnivå även pardans) är tyvärr beroendeframkallande och kan även locka fram mörka sidor hos sina utövare. I bloggen ger vi uttryck för starka känslor, tillkortakommanden, skadebekymmer (inte ovanligt med bildbevis), tävlingsreferat, klubbkvällar, träningstips, matchanalyser och mycket annat i en salig röra. Finns det någon som tror att han/hon har något att tillföra bloggen med ett inlägg eller liknande, maila p.waldenstrom@telia.com. Kommentera kan alla göra, skriv namn och eventuell klubb.
Är ni känsliga och enbart intresserade av squash rekommenderas att ni omgående lämnar bloggen och klickar in på klubbens hemsida. Borås SK.

Jan...

ÖvrigtPosted by Martin Mon, January 25, 2016 20:59:03


 • Comments(0)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post478

Ulf...

ÖvrigtPosted by Martin Mon, January 25, 2016 20:58:23


 • Comments(0)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post477

WOW!!!

SquashträningPosted by Martin Mon, December 07, 2015 22:15:46
Måndag kväll och lagträning. Hela sju squashväskor med extremt tungt artilleri...och min gröna. Med denna mastodonthord av talang, styrka, snabbhet...och mig, kan vi snart anmäla ett lag till Allsvenskan, NFL...eller starta en symfoniorkester.

Det var nästa så att vi inte saknade "bröderna squash"...nästan...

The sky is the limit!

 • Comments(1)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post476

Tor & Zeus 2.0

UtrustningPosted by Martin Sat, October 31, 2015 19:39:36
Nu djävlar! Come-backen är bara timmar bort (lagträning på måndag) och Tor och Zeus är precis uppdaterad med hetaste senan (Technifibre 305 1,10 mm), nya lindor och ny bumpertejp...mest för att reta Tobbe...
På med säkerhetsbältena, nu blir det åka av...

 • Comments(3)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post475

No Limit, Finalen!

ÖvrigtPosted by Martin Sun, September 06, 2015 19:17:49
Lika given som självklar avslutning på No Limit Street Art är givetvis BSQ's konstnärliga logga på den kanske viktigaste väggen utanför IS Sportcenter.
Om det blir någon No Limit Street Art 2016 vet jag inte, men kan lova att BSQ kommer fortsätta att fostra nya squashidoler att pryda mer väggar i Borås. • Comments(1)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post474

No Limit day 3.

ÖvrigtPosted by Martin Sat, September 05, 2015 16:05:36
Trots regn i squash-huvudstaden fortsätter konstnärerna jobba på. Jag antar att den totala glädjen och små-erotiska känslan av att se squash-motiven växa fram är starkare än längtan inomhus till värme ock torka.
Nästan lustigt att dagens konstverk är på samma byggnad som BSQ's styrelse funderar på att köpa. För ett par promille av klubbkassan skulle vi kunna lägga vantarna på tillräckligt med glas-sektioner för ca 30 st glasbanor...något vi snart kommer behöva i Borås...
Någon i publiken sa att verket är från finalen i årets KM. Själv är jag fortfarande för trött efter årets häftigaste tävling för att minnas...

 • Comments(0)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post473

No Limit day 2.

ÖvrigtPosted by Martin Fri, September 04, 2015 20:35:57
Succé är bara förnamnet. BSQ fortsätter dominera gatukonsten. Att vår klubbmästare pryder en av de mest klassiska väggarna i staden TGSK kallar: "Squash-Mecka", känns helt logiskt. Mindre logiskt är att KM 2án (VICE klubbmästaren) ännu inte pryder någon byggnad...
No Limit fortsätter hela helgen...och chansen att BSQ fortsätter dominerar lika brutalt som i vårt egna Klubbmästerskapen är extremt troligt... • Comments(0)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post472

No Limit day 1.

ÖvrigtPosted by Martin Thu, September 03, 2015 19:08:44
Så var äntligen är No Limit Street Art i gång på riktigt! Konstverket på artisten nedan verkar så gott som klart...jag menar, hur skulle det kunna bli vackrare...
För Er som bara förstår stenhårt i nicken eller att löpa, löpa och springa kan jag meddela att konstnären med detta verk vill poängtera BSQ's favoritskap i årets seriespel.
BSQ's dominans på, i, vid, runt, nära, hos väggarna fortsätter...

Man undrar hur många hundra BSQ'are som kommer avbildas före sekundära lokala idrottsgenier från Elfsborg, Borås Hockey eller Ymer Frisbee...

Borås blir bara vackrare och vackrare...

 • Comments(1)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post471

No Limit day 0.

ÖvrigtPosted by Martin Wed, September 02, 2015 19:56:55
Näst tydligaste tecknet på att säsongen äntligen är i gång är No Limit Street Art i Borås. No Limit startar först i morgon men redan i dag började ett par av mästerverken ta form.

Att världsartisten Amr Shabana lagt racketen på hyllan verkar konstnärerna inte ta någon notis om. När squash blir skön konst är det BSQ som gäller!!!


Min högst personliga gissning är att vi får se mer av BSQ innan No Limit Street Art är slut för i år...

För Er som undrar vad tydligaste tecknet på att säsongen är igång kan meddelas att undertecknad öppnar hårt med REHAB!

 • Comments(1)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post469

KM, life as i peaks...

TävlingPosted by Martin Fri, April 03, 2015 09:53:16

Med tanke på alla squashgenier i BSQ får man vara nöjd med det lilla. Tack vara en kort slutartid på 1/140 sekund lyckades en extremt skicklig fotograf fånga ett ögonblick då jag faktiskt såg ut som en vinnare...och Tobbe som en förlorare.

Tänk Er själva att i 1/140 dels sekund se ut OCH känna sig som en vinnare mot värsta och tuffaste motståndet...

Övrig tid av de drygt 35 minuterna matchen höll på var bilden tyvärr en helt annan då Tobbe lika rättvist som elegant vann finalen med 3-1.
 • Comments(0)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post468

KM 2015, pokalerna

TävlingPosted by Martin Mon, March 30, 2015 20:10:55

Idrottsvärldens mest åtråvärda pokaler delades i år ut till Tobias Tuunanen (Open), Niklas Arvidsson (Motion) och Johan Dybendahl (Nybörjare).

Inte sällan får innehavarna av pokalerna Jerringpriset, sponsorskontrakt med Voltaren och inbjudan till Big Brother mer eller mindre på köpet.

BSQ vill förbereda vinnarna på ett år fyllt av lockelser som hedersgäst hos Oprah Winfrey, nyårstefest hos Elton John, gratis båtplats i Monaco, squashgroupies m.m. m.m. Glöm aldrig BSQ, Era rötter...och att dela med Er av groupisarna. • Comments(1)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post467

Billy

SquashträningPosted by Martin Thu, March 19, 2015 22:37:32
Första tempo-träningen på drygt ett kvartal. Givetvis följer jag upp med en måltid värdig en mästare. Något stort är på gång...KM 2015!!!


 • Comments(3)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post466

KM 2015

TävlingPosted by Martin Sat, February 28, 2015 10:02:27

Äntligen dags för squashårets höjdpunkt...

Redan nu kan avslöjas att tidiga anmälningar talar för fabulös klass på tävlingen...

Personligen är jag mest nyfiken om Jan anmäller sig i två, tre eller fyra klasser? Om undertecknad orkar mer än 1,2 matcher? och om Ulf skall ta andra raka segern i kungaklassen... • Comments(0)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post464

Dagens tipsfråga...

LöpningPosted by Martin Sat, February 21, 2015 16:42:05

...är en bildfråga: Vad är det som sker???

1: Martins Asics som varit inlåsta i garderoben sen i somras är kissenödiga.

X: Martins fågelben har drabbats av sista dödsryckningarna.

2: KM 2015 (28/3) börjar närma sig...

Blev för övrigt passerad (hände aldrig förr i tiden) i löparspåret för en stund sedan. Något som för övrigt sker alldeles för ofta på squashbanan... • Comments(3)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post462

Ulf...

UtrustningPosted by Martin Mon, January 12, 2015 19:23:47

...dina nya squashskor har kommit. Jag levererar strax före vår nästa match...
 • Comments(0)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post455

Let PLEASE!!!!

TävlingPosted by Martin Sat, January 10, 2015 16:55:51

Leo såg extremt bekväm och naturlig ut på banan tidigare i dag. I sekvensen nedan ber han blöt-ögd publiken om let. Publigen kunde inte annat än att tycka synd om Leo(med en dagsform som närmast påminner om en euforisk kombination av pest och kolera) och hålla med...spela Let!

Strax utanför bild leker Ulf hela havet stormar med sig själv för att inte stelna till inför avgörandet om vem som skulle sluta på andra plats i pool B.
 • Comments(2)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post454

Jag vill oxå vara med...

TävlingPosted by Martin Sat, January 10, 2015 16:47:35

Oerhört inspirerande att stå på läktaren under Wolf Cup/Skogsbarn Squash Shootout. Många stora (några t.o.m. legendariska) squashspelare från Borås och Göteborg deltog i detta strålande evenemang. Samtliga spelare...utom en (Leo, du vet vem jag menar...) bjöd på härligt spel och härlig inställning till spelet vi alla älskar.

I en gamepaus analyserade jag min egna och extremt patetiska situation...och tog beslutet att NU (eller egentligen senare i vår) börjar min stenhårda satsning på att i alla fall gå till final i KM 2016!

Full av inspiration åkte jag hem och greppade om mina Carboflex 125 och skummade igenom första kapitlet i boken som kommer hjälpa mig i min strävan efter den perfekta squashen...
 • Comments(0)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post453

Julhandikapp 2014

TävlingPosted by Martin Sun, December 14, 2014 10:19:07

Bara några dagar kvar av anmälan. Inte helt omöjligt att seedade spelare blir:

Porslin-Martin

Ortoped-Peter

Voltaren-Lennart

Hälsporre-Janne
 • Comments(0)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post449

BSQ säljer!

ÖvrigtPosted by Martin Mon, December 08, 2014 09:55:51

Att de kärnvärden (gemenskap, glädje, utveckling, generositet, medmänsklighet, frid, elegans m.m. m.m.) som BSQ står för säljer visste många av oss innan. Bifogar ett bevis i form av det Thailändska stark-ölet med en leopard på etiketten. Ölet döptes till något som starkt förknippas med leopardens smidighet och berusningens klimax...LEO!

Min personliga gissning är att nyttjandet av BSQ's spelare som dold reklam i syfte att sälja mer kommer fortsätta. Mycket troligt att nästa produktlansering som är extremt beroende av BSQ är Yoghurt naturell extra mild med namnet ULF... • Comments(2)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post445

PW kommenterar sin vacklande formkurva...

ÖvrigtPosted by Martin Wed, December 03, 2014 12:04:12

PW's vacklande formkurva har inte undkommit någon i den inre och exklusiva kärnan vi kallar squash. Nyheten (som varit en nyhet sedan Teskedsgumman var huvudperson i julkalendern) nådde till slut Borås Tidnings reporter som gjorde stor sak av PW's formsvacka. I dagens BT (141203) fick Peter möjligheten att informera Boråsaren om statusen på sitt ras...

Bit ihop Peter, du är inte ensam...You'll never rehab alone! • Comments(2)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post444

World Squash Championship...

TävlingPosted by Martin Tue, November 18, 2014 22:46:47

Kanske ingen nyhet för alla PSA-junkies att World Squash Championship just nu pågår i Qatar. Ramy är tillbaka och ser stark ut, men klarar han det minsta sagt tuffa motståndet? Finns många aspiranter till vinsten...

The General:

The Maesto:

The Artist:

The Beast:

Personligen har jag satt min fabulösa fysik och känsliga handled (allt jag äger och har) på the BEAST! • Comments(0)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post441

Det tar sig...

ÖvrigtPosted by Martin Tue, November 18, 2014 18:42:46

Att vår enda spelare som verkligen lever och andas squash på heltid (och lite till)utvecklas lite mer än oss andra har ingen i squashvärlden missat. Bifogar två helt färska bevis...

Ett par pass om dagen på parketten har gett Jan en fysik som inte skäms för sig. Svulstiga vader i stil med Gaultiers inger fruktan i framtida motståndare...

T.o.m. träffen i talangens Carboflex 125 börjar sitta. Nu skall träffen bara flyttas 0,3-0,4 meter till (en mindre petitess) sen har ramen näst intill förlorat all sin funktion i talangens racket...

The future looks bright! • Comments(3)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post440

BLOGGMATERIAL!!!

ÖvrigtPosted by Martin Tue, November 18, 2014 18:18:45

Besökte gårdagens lagträning för att föreviga några sagolika ögonblick med min Canon. Plötsligt ser jag en ganska vilsen och något gråhårig herre springa omkring i katakomberna viftandes med sina maratonarmar och ropa: BLOGGMATERIAL...BLOGGMATERIAL...

Undertecknad som har reflexer (utanför squashbanan) som en kobra på en Voltarentripp tar snabbt upp sin Samsung smartphone för att föreviga händelsen. På golvet ligger LEGENDEN tillika BSQ's ljusa historia OCH framtid.

Mannen med den för stunden inte helt majestätiska kroppshållningen heter Magnus Waldenström.

The legend is back! • Comments(1)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post439

Från lovande spelare...

UtrustningPosted by Martin Wed, November 12, 2014 13:59:46

...till lovande spelare OCH strängare.

Att Jan Angwald sedan länge hört till våra 50-60 mest lovande spelare är ingen nyhet...nu tillhör han även en av våra mest lovande strängare.

Efter att blivit tillrättavisad av undertecknad när han ville gränsla vävstolen och efter ett par vändor i garn-butiken lyckas Jan till slut avsluta sin första strängning med en rosett värdig en fyraåring som precis fått sina första skor utan kardborreknäppning.

Starkt jobbat Janne!

 • Comments(4)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post438

Sabotör?

ÖvrigtPosted by Martin Sun, November 09, 2014 11:42:05

För ca 1,5 vecka sedan noterade jag att en sabotör(?) pyntat nyhetsbrevet på vår anslagstavla i hallen enligt nedan...

...efter vissa funderingar kom jag fram till att personen i fråga är den raka motsatsen till sabotör. Personen vill helt enkelt att spelarnas vackra ansikten inte skall ta fokus ifrån den bländande tekniken stilbilden fångat. Personens strävan är m.a.o. att BSQ's strålande teknik skall fortplantas till alla squashare i Borås!

Vi är både vackra och glänsande tekniker i BSQ! • Comments(1)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post437
Next »