Squashbloggen.se

Squashbloggen.se

Om bloggen

Vi är ett gäng glada spelare från Borås som älskar (hatar) squash. Träning och tävling sker regelbundet och vårt lag spelar i div 1 södra. Sporten som kan liknas vid en hybrid mellan tennis, schack och ultimate fighting (på världsnivå även pardans) är tyvärr beroendeframkallande och kan även locka fram mörka sidor hos sina utövare. I bloggen ger vi uttryck för starka känslor, tillkortakommanden, skadebekymmer (inte ovanligt med bildbevis), tävlingsreferat, klubbkvällar, träningstips, matchanalyser och mycket annat i en salig röra. Finns det någon som tror att han/hon har något att tillföra bloggen med ett inlägg eller liknande, maila p.waldenstrom@telia.com. Kommentera kan alla göra, skriv namn och eventuell klubb.
Är ni känsliga och enbart intresserade av squash rekommenderas att ni omgående lämnar bloggen och klickar in på klubbens hemsida. Borås SK.

Tradera

ÖvrigtPosted by Peter Sun, February 14, 2016 23:20:49
Mycket på Tradera idag. Blev plötsligt j-t spelsugen! Mörbylånga?
Martin?
Janne?!

 • Comments(0)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post479

Ultravasan

LöpningPosted by Peter Wed, September 02, 2015 22:03:23
Har tidigare varit sämst i slutet av turneringarna. Nu ska det bli ändring på det. Förbaskat skönt att veta att man kan springa 9 mil, och man är ju inte så beroende av bil längre...

 • Comments(6)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post470

A-lagsträning

SquashträningPosted by Peter Mon, March 02, 2015 23:19:53
A-lagsträning igen. Två ärrade kämpar dök upp. Den stora frågan är ju vem som kommer att spela trea nästa sammandrag. Ni som är sjuka/skadade: krya på er, det hårdnar.

Bra löpträning i kväll. Bollen blev riktigt kall i kylrummet (Bana 1), vilket innebar att stoppbollarna blev extremt korta, vilket i sin tur krävde långa sugande brandkårsutryckningar ända fram till plåten.

För min del blev det lite camenbert och en skvätt Amarone efter träningen. För Lennarts del väntade en halv burk tonfisk och en rödlök. • Comments(3)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post465

A-lagsträning

SquashträningPosted by Peter Tue, February 24, 2015 17:24:07
Två tappra hjältar dök upp på A-lagsträningen igår. Gammalt djungelordspråk: "Borås squashfjunisar kommer och går, men Lennart och Peter består."

Kvällen ägnades åt slagträning där Lennart fick tillfälle att öva på sina patenterade diagonala volleystoppbollar. • Comments(2)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post463

Utmaning

Övrig träningPosted by Peter Thu, February 12, 2015 14:37:29
Hörde att Martin är i fjällen. Ok, härmed utmanar jag dig att göra en film om den nya hipstersporten skisquash. När den har visats utmanar du en klubbmedlem att göra likadant osv.


 • Comments(2)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post461

?

CasePosted by Peter Mon, February 09, 2015 14:57:05
En världsstjärna och en blivande. Skägget är på plats (nästan), men den stora frågan är ju: Vad tänker Ulf på?

 • Comments(6)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post460

Bara glädje!

CasePosted by Peter Mon, February 09, 2015 14:44:12
En magisk bild. Har skickat in den till sportredaktionen och nöjesredaktionen på BT (hade jag varit med hade det även blivit kulturredaktionen).

 • Comments(0)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post459

Fest

CasePosted by Peter Mon, February 09, 2015 14:17:17
Det kanske inte alltid går så bra rent spelmässigt för oss boråsare, men när det kommer till fest är vi oslagbara. Alla bjuder till och presterar över sin förmåga. Om ni undrar vem det är som övergiven sitter på sängkanten, kan jag berätta att det är världstvåan och förre världsettan (2009) i squash, Gregory Gaultier.

Mot bakgrund av det är det anmärkningsvärt att Leo och Tobbe samspråkar med – varandra!
Men det är klart, eftersom de redan kan och vet allt om squash finns det väl inget som en tvåfaldig British Open-vinnare kan tillföra...

 • Comments(2)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post458

Elitserien?

CasePosted by Peter Mon, February 09, 2015 09:22:50
Vår ordförande och världstvåan i samspråk under "Casehelgen". (Inte turneringens mittskikt precis, om man uttrycker sig försiktigt.)
Det har ju blivit populärt att knyta världsstjärnor till svenska klubbar och sedan flyga in dem till seriespel. Vi kan väl alltid hoppas... Elitserien nästa!! Bra "lobbat" Janne!
Kunde inte låta bli. Försöker lära mig Photoshop och har kommit till Filter-Gör flytande. • Comments(1)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post457

Klädkod

CasePosted by Peter Sat, February 07, 2015 15:49:28
Följer era matcher från förkylningssängen, hade gärna varit med på plats. Mina skarpa ögon har mellan alvedondimmorna noterat en del märkligheter. Framför allt:

– Kan ingen säga till mannen på bilden! Vi har ju en klädkod när vi representerar BSQ!

Foto:Madde • Comments(0)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post456

Leos julhälsning 2

Skador och hälsaPosted by Peter Wed, December 24, 2014 15:40:59


 • Comments(0)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post452

Leos julhälsning

Skador och hälsaPosted by Peter Tue, December 23, 2014 11:30:56
En aptitretare till julbordet: Leos fot med tillhörande stukning. Trots skada dominerade Leo gårdagens lagträning. God Jul kamrater! • Comments(0)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post451

Runners fight

SquashträningPosted by Peter Fri, December 19, 2014 22:50:19
Bra träningspass med Ulf igår (nästan två timmar). Först uppvärmning med raka/raka på båda sidorna. Sen startade matchningen – blixten mot sega gubben! Första matchen till junioren med 3-2. Andra till senioren med 3-2. Jag vet att det är den första matchen som gäller, men ändå. Känns gott att distanspassen börjar ge resultat.


 • Comments(1)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post450

Stjärnfall

SerienPosted by Peter Wed, December 10, 2014 22:14:38
Vår nya fixstjärna fick spela både etta (Leo skadad) och tvåa i helgen. En tuff insats vilken krävde omvårdnad av vår omtänksamme lagledare, som omgående efter hemtransport bäddade ner vår "påläggskalv".
 • Comments(1)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post448

Jahn Angwald

SerienPosted by Peter Wed, December 10, 2014 21:55:57
Ett stort grattis till vår hårt arbetande ordförande som gjorde seriedebut i helgen. Två matcher mot Växjö och Carlskrona blev det. Extremt kul att "flest-timmar-på-hallen" äntligen gav utdelning – en plats i LAGET!!


 • Comments(1)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post447

Ortopeden

Skador och hälsaPosted by Peter Mon, December 08, 2014 22:48:11
Var hos ortopedläkaren idag. Han var grymt "impad" av att jag slår er allihopa utan att kunna hålla ordentligt i racketen (pga smärtan).
 • Comments(4)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post446

Tronskifte?

TävlingPosted by Peter Sun, November 30, 2014 19:02:15

Två Boråsare som spelade semifinal i Enskede Squash Cup, Herrar B!? När hände det senast? Tyvärr förlorade båda två, Leo mot slutsegraren Martin Golbe och Ulf mot Christian Tall i en rafflande match som kunde ha slutat hur som helst.

Sen började det roliga. Matchen om 3:e platsen innehöll allt: dramatik, tårar, domartabbar, adrenalin, ramträffar och till slut en värdig segrare. Tronskifte?

Undrar förresten om Leo håller sitt vad, att käka upp sitt pannband.
 • Comments(4)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post443

Analys

Teori, taktik och analysPosted by Peter Tue, November 25, 2014 22:10:13

Hittade det här klippet som är några år gammalt. Idag ser det inte riktigt ut så. Vad är problemet? Vad har hänt?

Kommer bara på tre tänkbara alternativ:

1. Waldenströmarna har gjort sitt, helt enkelt passerat ”bästföredatum”. Dags att börja mata duvorna i Ramnaparken.

2. Squashspelare i Sverige har genom extrem hårdträning avancerat i squashvärlden och kan numera konkurrera med ledande nationer som Egypten och England.

3. Det nya räknesättet är ett skämt och inbjuder till Hawaii-squash där i princip vem som helst kan gå segrande ur striden. Korta matcher där tur och ramträffar (Leo) blir helt avgörande. Nä, tillbaka till den gamla räkningen där bästa spelare alltid vann. Ibland var det bättre förr… • Comments(1)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post442

Lagträning

NostalgiPosted by Peter Wed, October 29, 2014 08:15:40
Mycket trevlig lagträning i måndags, lagledaren sken som en sol, nästan alla var där. Kom att tänka på en BT-artikel för några år sedan. Kanske inte blir lika roligt då...


 • Comments(1)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post433

Själen

SerienPosted by Peter Sun, October 26, 2014 11:13:58

Seriepremiären avklarad. 3-0 mot Vätterstaden och 0-3 mot Göteborg. Kunde varit värre. För egen del spelade jag skapligt i första matchen för att göra en riktig djupdykning i den andra, lägstanivån hamnade på botten av en djupborrad brunn. Benen kvar i Abborrbacken. Blev inte bättre med den nya sändningen studsbollar från Buttericks.

Intressant var det att träffa Mikael Paulsson igen, han verkligen brinner för allt han håller på med. Tror tom att han brinner för hälsporren som plågat honom en längre tid. Han tävlar ju som bekant även i ultralöpning, långa lopp, ofta i alperna. På min fråga om vilken idrottsgren han gillar bäst svarade han: – Springer gör jag för ”själen” och squash spelar jag för att det är så jävla roligt!!!

 • Comments(1)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post431

Ryska ubåtar?

ÖvrigtPosted by Peter Wed, October 22, 2014 13:57:05

Har någon sett de ryska tvilling-ubåtarna i squashhallen? Välunderrättade källor uppger att bröderna tränar minst fyra gånger i veckan, men ingen har sett dem? En av våra nyblivna klubbmedlemmar frågade häromkvällen: Finns de på riktigt?!

 • Comments(4)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post430

Finn ett fel

NostalgiPosted by Peter Sat, October 18, 2014 20:14:44
På tal om Jan Sääsk, det är han på bilden, han slog fruktansvärt hårt – med träracket!! Kan ni förresten hitta något fel i min gamla racketsamling?

Grattis Ulf och Jan till framgångarna i DM!


 • Comments(4)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post427

Comeback

SquashträningPosted by Peter Mon, October 13, 2014 21:56:52
Paparazzifotograferna duggade tätt vid lunchtid idag när Mr. M med entourage besökte IS Sportcenter för att få comebacken överstökad. Såg riktigt bra ut. Det var längesedan någon hämtade forehandswingen så högt på bana 1, man får gå tillbaka till Jan Sääsks storhetstid på slutet av sjuttiotalet. Kommer att sova dåligt i natt, risk för mardrömmar...


 • Comments(4)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post426

Söndagsträning

LöpningPosted by Peter Sat, October 04, 2014 14:52:01
Har sett fram emot morgondagens träning. En förkylning gör att det tyvärr ser mörkt ut. Det är skört på toppen!

 • Comments(2)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post424

DM

TävlingPosted by Peter Thu, September 18, 2014 23:03:26


 • Comments(0)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post417
Next »