Squashbloggen.se

Squashbloggen.se

Om bloggen

Vi är ett gäng glada spelare från Borås som älskar (hatar) squash. Träning och tävling sker regelbundet och vårt lag spelar i div 1 södra. Sporten som kan liknas vid en hybrid mellan tennis, schack och ultimate fighting (på världsnivå även pardans) är tyvärr beroendeframkallande och kan även locka fram mörka sidor hos sina utövare. I bloggen ger vi uttryck för starka känslor, tillkortakommanden, skadebekymmer (inte ovanligt med bildbevis), tävlingsreferat, klubbkvällar, träningstips, matchanalyser och mycket annat i en salig röra. Finns det någon som tror att han/hon har något att tillföra bloggen med ett inlägg eller liknande, maila p.waldenstrom@telia.com. Kommentera kan alla göra, skriv namn och eventuell klubb.
Är ni känsliga och enbart intresserade av squash rekommenderas att ni omgående lämnar bloggen och klickar in på klubbens hemsida. Borås SK.

Nyårslöfte

SquashträningPosted by Peter Wed, February 01, 2012 23:08:25


Projekt "släggan" ligger för tillfället på is. Inser att det inte spelar någon roll hur hårt man slår om inte man är där. Därför ligger fokus just nu på att träna upp lårmuskulaturen -som kroppen av någon märklig anledning börjat släcka ner - med styrketräning och "ghosting". Mitt nyårslöfte är att efter varje squashträning avsluta med ett "ghostingpass", dock ej två dagar i rad (kontraproduktivt). Det nya projektet har pågått i en månad nu och jag märker redan skillnad. Jag har återfått spelglädjen och studsar numer, lätt framåtböjd (tidigare strakbent), på banan som i fornstora dagar och väntar otåligt på att bollen ska närma sig. Hoppas att epitetet "den vandrande pinnen" förpassas till squashhistorien och att vi hädanefter skriver "den studsande pinnen".

Bilden är från förra årets Case, hoppas att det kommer se bättre ut i år...
  • Comments(1)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post296