Squashbloggen.se

Squashbloggen.se

Om bloggen

Vi är ett gäng glada spelare från Borås som älskar (hatar) squash. Träning och tävling sker regelbundet och vårt lag spelar i div 1 södra. Sporten som kan liknas vid en hybrid mellan tennis, schack och ultimate fighting (på världsnivå även pardans) är tyvärr beroendeframkallande och kan även locka fram mörka sidor hos sina utövare. I bloggen ger vi uttryck för starka känslor, tillkortakommanden, skadebekymmer (inte ovanligt med bildbevis), tävlingsreferat, klubbkvällar, träningstips, matchanalyser och mycket annat i en salig röra. Finns det någon som tror att han/hon har något att tillföra bloggen med ett inlägg eller liknande, maila p.waldenstrom@telia.com. Kommentera kan alla göra, skriv namn och eventuell klubb.
Är ni känsliga och enbart intresserade av squash rekommenderas att ni omgående lämnar bloggen och klickar in på klubbens hemsida. Borås SK.

Tomas Tranströmer

EstetikPosted by Peter Tue, December 20, 2011 11:30:02

Helt överraskande och mycket glädjande att det verkar det finnas ett dolt litteraturintresse i föreningen. Då har ni förmodligen hört talas om ett pris som heter "Nobelpriset i litteratur", och att det i år tilldelades den svenske poeten Tomas Tranströmer.

I Tranströmers naturlyrik och självlysande metaforer öppnas dörrar till nya världar, där squash som uttryck för människans strävan, får en central position. Undrar rent av om inte Tomas Tranströmer har ett förflutet som squashspelare. Analysen av nedanstående smått genialiska rader är i mitt tycke självklar och borde inspirera många av klubbens medlemmar:

Det finns mitt i skogen (Bana 1, IS Sportcenter)

en oväntad glänta (T)

som bara kan hittas av den som gått vilse. (Prövat nya löpvägar)


  • Comments(0)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post290