Squashbloggen.se

Squashbloggen.se

Om bloggen

Vi är ett gäng glada spelare från Borås som älskar (hatar) squash. Träning och tävling sker regelbundet och vårt lag spelar i div 1 södra. Sporten som kan liknas vid en hybrid mellan tennis, schack och ultimate fighting (på världsnivå även pardans) är tyvärr beroendeframkallande och kan även locka fram mörka sidor hos sina utövare. I bloggen ger vi uttryck för starka känslor, tillkortakommanden, skadebekymmer (inte ovanligt med bildbevis), tävlingsreferat, klubbkvällar, träningstips, matchanalyser och mycket annat i en salig röra. Finns det någon som tror att han/hon har något att tillföra bloggen med ett inlägg eller liknande, maila p.waldenstrom@telia.com. Kommentera kan alla göra, skriv namn och eventuell klubb.
Är ni känsliga och enbart intresserade av squash rekommenderas att ni omgående lämnar bloggen och klickar in på klubbens hemsida. Borås SK.

Reflektion

Teori och TaktikPosted by Peter Sun, November 08, 2009 17:05:30

Vi kan konstatera godkända prestationer i Göteborg Open med Roberts semifinalplats i Herrar D som resultatmässigt bästa insats.

Värre är det med våra skade- och sjukdomsproblem som verkar eskalera och kan ställa till det för oss nästa seriehelg. Birdleg kände sig krasslig (fågelinfluensan?) och fick kasta in handuken till helgens turnering för att i stället vira in sig i en filt. För stackars Lennart R ser det riktigt bekymmersamt ut och enligt egen utsago väntar en rehab på c:a ett halvår. I den tuffa kvartsfinalen hände nämligen det som inte fick hända, lårmuskelfästet släppte från knäskålen. Aj! Aj! Måste gjort ont, vi lider med dig Lennart. Själv är jag ute på webben och letar efter vackra höftproteser....

Idag är alltså träningen inställd vilket ger utrymme för analys och reflektion. Hur bra är vi egentligen? Har vi närmat oss den perfekta squashen? Om man jämför en av de tuffaste KKM-bataljerna i boråssquashens historia med semifinalen i Göteborg Open mellan slutsegraren Rasmus Hult och Joakim Larsson, ser man någon skillnad? Min fru såg ingen. Jag är benägen att hålla med. Så j-a stor skillnad är det i alla fall inte. Eller?...

Peter, ursäkta att jag "kapar" ditt inlägg, men känner mig tvingad att komplettera med en helt neutral analys gjort av "The Swiss Institute of Potential squashheroes for the future".

Tvärt emot din och din frugas analys visar detta underlag att vi faktiskt ligger något efter den svenska eliten i dagsläget. Schweizarna har dock lagt till en inte helt oviktig faktor i sin analys, nämligen utvecklingspotential (das geuhnvechlungspotentiale). Framtiden för BSK, ser genast mycket bättre ut och bekräftar att vår långsiktiga satsning på talangfulla medelålders (eller äldre) herrar i kombination med en förstaklassig träningsanläggning är helrätt!!!

  • Comments(1)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post149