Squashbloggen.se

TraderaÖvrigt

Posted by Peter Sun, February 14, 2016 23:20:49

Mycket på Tradera idag. Blev plötsligt j-t spelsugen! Mörbylånga?
Blog imageMartin?
Blog imageJanne?!Blog image

Jan...Övrigt

Posted by Martin Mon, January 25, 2016 20:59:03

Blog image

Ulf...Övrigt

Posted by Martin Mon, January 25, 2016 20:58:23

Blog image

WOW!!!Squashträning

Posted by Martin Mon, December 07, 2015 22:15:46

Måndag kväll och lagträning. Hela sju squashväskor med extremt tungt artilleri...och min gröna. Med denna mastodonthord av talang, styrka, snabbhet...och mig, kan vi snart anmäla ett lag till Allsvenskan, NFL...eller starta en symfoniorkester.

Det var nästa så att vi inte saknade "bröderna squash"...nästan...

Blog imageThe sky is the limit!

Tor & Zeus 2.0Utrustning

Posted by Martin Sat, October 31, 2015 19:39:36

Nu djävlar! Come-backen är bara timmar bort (lagträning på måndag) och Tor och Zeus är precis uppdaterad med hetaste senan (Technifibre 305 1,10 mm), nya lindor och ny bumpertejp...mest för att reta Tobbe...
Blog image På med säkerhetsbältena, nu blir det åka av...

No Limit, Finalen!Övrigt

Posted by Martin Sun, September 06, 2015 19:17:49

Lika given som självklar avslutning på No Limit Street Art är givetvis BSQ's konstnärliga logga på den kanske viktigaste väggen utanför IS Sportcenter.
Om det blir någon No Limit Street Art 2016 vet jag inte, men kan lova att BSQ kommer fortsätta att fostra nya squashidoler att pryda mer väggar i Borås.

Blog image

No Limit day 3.Övrigt

Posted by Martin Sat, September 05, 2015 16:05:36

Trots regn i squash-huvudstaden fortsätter konstnärerna jobba på. Jag antar att den totala glädjen och små-erotiska känslan av att se squash-motiven växa fram är starkare än längtan inomhus till värme ock torka.
Nästan lustigt att dagens konstverk är på samma byggnad som BSQ's styrelse funderar på att köpa. För ett par promille av klubbkassan skulle vi kunna lägga vantarna på tillräckligt med glas-sektioner för ca 30 st glasbanor...något vi snart kommer behöva i Borås...
Blog imageNågon i publiken sa att verket är från finalen i årets KM. Själv är jag fortfarande för trött efter årets häftigaste tävling för att minnas...

No Limit day 2.Övrigt

Posted by Martin Fri, September 04, 2015 20:35:57

Succé är bara förnamnet. BSQ fortsätter dominera gatukonsten. Att vår klubbmästare pryder en av de mest klassiska väggarna i staden TGSK kallar: "Squash-Mecka", känns helt logiskt. Mindre logiskt är att KM 2án (VICE klubbmästaren) ännu inte pryder någon byggnad...
No Limit fortsätter hela helgen...och chansen att BSQ fortsätter dominerar lika brutalt som i vårt egna Klubbmästerskapen är extremt troligt...

Blog image

No Limit day 1.Övrigt

Posted by Martin Thu, September 03, 2015 19:08:44

Så var äntligen är No Limit Street Art i gång på riktigt! Konstverket på artisten nedan verkar så gott som klart...jag menar, hur skulle det kunna bli vackrare...
För Er som bara förstår stenhårt i nicken eller att löpa, löpa och springa kan jag meddela att konstnären med detta verk vill poängtera BSQ's favoritskap i årets seriespel.
BSQ's dominans på, i, vid, runt, nära, hos väggarna fortsätter...

Blog imageMan undrar hur många hundra BSQ'are som kommer avbildas före sekundära lokala idrottsgenier från Elfsborg, Borås Hockey eller Ymer Frisbee...

Borås blir bara vackrare och vackrare...

UltravasanLöpning

Posted by Peter Wed, September 02, 2015 22:03:23

Blog imageHar tidigare varit sämst i slutet av turneringarna. Nu ska det bli ändring på det. Förbaskat skönt att veta att man kan springa 9 mil, och man är ju inte så beroende av bil längre...

No Limit day 0.Övrigt

Posted by Martin Wed, September 02, 2015 19:56:55

Näst tydligaste tecknet på att säsongen äntligen är i gång är No Limit Street Art i Borås. No Limit startar först i morgon men redan i dag började ett par av mästerverken ta form.

Att världsartisten Amr Shabana lagt racketen på hyllan verkar konstnärerna inte ta någon notis om. När squash blir skön konst är det BSQ som gäller!!!

Blog image
Min högst personliga gissning är att vi får se mer av BSQ innan No Limit Street Art är slut för i år...

För Er som undrar vad tydligaste tecknet på att säsongen är igång kan meddelas att undertecknad öppnar hårt med REHAB!

KM, life as i peaks...Tävling

Posted by Martin Fri, April 03, 2015 09:53:16

Med tanke på alla squashgenier i BSQ får man vara nöjd med det lilla. Tack vara en kort slutartid på 1/140 sekund lyckades en extremt skicklig fotograf fånga ett ögonblick då jag faktiskt såg ut som en vinnare...och Tobbe som en förlorare.

Tänk Er själva att i 1/140 dels sekund se ut OCH känna sig som en vinnare mot värsta och tuffaste motståndet...

Övrig tid av de drygt 35 minuterna matchen höll på var bilden tyvärr en helt annan då Tobbe lika rättvist som elegant vann finalen med 3-1.

Blog imageKM 2015, pokalernaTävling

Posted by Martin Mon, March 30, 2015 20:10:55

Idrottsvärldens mest åtråvärda pokaler delades i år ut till Tobias Tuunanen (Open), Niklas Arvidsson (Motion) och Johan Dybendahl (Nybörjare).

Inte sällan får innehavarna av pokalerna Jerringpriset, sponsorskontrakt med Voltaren och inbjudan till Big Brother mer eller mindre på köpet.

BSQ vill förbereda vinnarna på ett år fyllt av lockelser som hedersgäst hos Oprah Winfrey, nyårstefest hos Elton John, gratis båtplats i Monaco, squashgroupies m.m. m.m. Glöm aldrig BSQ, Era rötter...och att dela med Er av groupisarna. Blog imageBillySquashträning

Posted by Martin Thu, March 19, 2015 22:37:32

Första tempo-träningen på drygt ett kvartal. Givetvis följer jag upp med en måltid värdig en mästare. Något stort är på gång...KM 2015!!!
Blog image

A-lagsträningSquashträning

Posted by Peter Mon, March 02, 2015 23:19:53

Blog imageA-lagsträning igen. Två ärrade kämpar dök upp. Den stora frågan är ju vem som kommer att spela trea nästa sammandrag. Ni som är sjuka/skadade: krya på er, det hårdnar.

Bra löpträning i kväll. Bollen blev riktigt kall i kylrummet (Bana 1), vilket innebar att stoppbollarna blev extremt korta, vilket i sin tur krävde långa sugande brandkårsutryckningar ända fram till plåten.

För min del blev det lite camenbert och en skvätt Amarone efter träningen. För Lennarts del väntade en halv burk tonfisk och en rödlök.KM 2015Tävling

Posted by Martin Sat, February 28, 2015 10:02:27

Äntligen dags för squashårets höjdpunkt...

Blog imageRedan nu kan avslöjas att tidiga anmälningar talar för fabulös klass på tävlingen...

Personligen är jag mest nyfiken om Jan anmäller sig i två, tre eller fyra klasser? Om undertecknad orkar mer än 1,2 matcher? och om Ulf skall ta andra raka segern i kungaklassen...A-lagsträningSquashträning

Posted by Peter Tue, February 24, 2015 17:24:07

Blog imageTvå tappra hjältar dök upp på A-lagsträningen igår. Gammalt djungelordspråk: "Borås squashfjunisar kommer och går, men Lennart och Peter består."

Kvällen ägnades åt slagträning där Lennart fick tillfälle att öva på sina patenterade diagonala volleystoppbollar.Dagens tipsfråga...Löpning

Posted by Martin Sat, February 21, 2015 16:42:05

...är en bildfråga: Vad är det som sker???

Blog image1: Martins Asics som varit inlåsta i garderoben sen i somras är kissenödiga.

X: Martins fågelben har drabbats av sista dödsryckningarna.

2: KM 2015 (28/3) börjar närma sig...

Blev för övrigt passerad (hände aldrig förr i tiden) i löparspåret för en stund sedan. Något som för övrigt sker alldeles för ofta på squashbanan...UtmaningÖvrig träning

Posted by Peter Thu, February 12, 2015 14:37:29

Hörde att Martin är i fjällen. Ok, härmed utmanar jag dig att göra en film om den nya hipstersporten skisquash. När den har visats utmanar du en klubbmedlem att göra likadant osv.


Your mobile does not support playing flash video.

?Case

Posted by Peter Mon, February 09, 2015 14:57:05

Blog imageEn världsstjärna och en blivande. Skägget är på plats (nästan), men den stora frågan är ju: Vad tänker Ulf på?

Bara glädje!Case

Posted by Peter Mon, February 09, 2015 14:44:12

Blog imageEn magisk bild. Har skickat in den till sportredaktionen och nöjesredaktionen på BT (hade jag varit med hade det även blivit kulturredaktionen).

FestCase

Posted by Peter Mon, February 09, 2015 14:17:17

Blog imageDet kanske inte alltid går så bra rent spelmässigt för oss boråsare, men när det kommer till fest är vi oslagbara. Alla bjuder till och presterar över sin förmåga. Om ni undrar vem det är som övergiven sitter på sängkanten, kan jag berätta att det är världstvåan och förre världsettan (2009) i squash, Gregory Gaultier.

Mot bakgrund av det är det anmärkningsvärt att Leo och Tobbe samspråkar med – varandra!
Men det är klart, eftersom de redan kan och vet allt om squash finns det väl inget som en tvåfaldig British Open-vinnare kan tillföra...

Elitserien?Case

Posted by Peter Mon, February 09, 2015 09:22:50

Blog imageVår ordförande och världstvåan i samspråk under "Casehelgen". (Inte turneringens mittskikt precis, om man uttrycker sig försiktigt.)
Det har ju blivit populärt att knyta världsstjärnor till svenska klubbar och sedan flyga in dem till seriespel. Vi kan väl alltid hoppas... Elitserien nästa!! Bra "lobbat" Janne!
Blog imageKunde inte låta bli. Försöker lära mig Photoshop och har kommit till Filter-Gör flytande.KlädkodCase

Posted by Peter Sat, February 07, 2015 15:49:28

Blog imageFöljer era matcher från förkylningssängen, hade gärna varit med på plats. Mina skarpa ögon har mellan alvedondimmorna noterat en del märkligheter. Framför allt:

– Kan ingen säga till mannen på bilden! Vi har ju en klädkod när vi representerar BSQ!

Foto:MaddeUlf...Utrustning

Posted by Martin Mon, January 12, 2015 19:23:47

...dina nya squashskor har kommit. Jag levererar strax före vår nästa match...

Blog image