Squashbloggen.se

Squashbloggen.se

Om bloggen

Vi är ett gäng glada spelare från Borås som älskar (hatar) squash. Träning och tävling sker regelbundet och vårt lag spelar i div 1 södra. Sporten som kan liknas vid en hybrid mellan tennis, schack och ultimate fighting (på världsnivå även pardans) är tyvärr beroendeframkallande och kan även locka fram mörka sidor hos sina utövare. I bloggen ger vi uttryck för starka känslor, tillkortakommanden, skadebekymmer (inte ovanligt med bildbevis), tävlingsreferat, klubbkvällar, träningstips, matchanalyser och mycket annat i en salig röra. Finns det någon som tror att han/hon har något att tillföra bloggen med ett inlägg eller liknande, maila p.waldenstrom@telia.com. Kommentera kan alla göra, skriv namn och eventuell klubb.
Är ni känsliga och enbart intresserade av squash rekommenderas att ni omgående lämnar bloggen och klickar in på klubbens hemsida. Borås SK.

Mardröm

Devrex Squash CupPosted by Peter Wed, December 21, 2011 22:48:32
Gustav Z låter meddela att priset som Fairplayer i Devrex Squash Cup pryder sin plats på nattduksbordet jämte sängen. Hoppas att troféen, som är ett inramat och signerat foto med lyckönskningar av Leo Larsen, inte kommer att ställa till med några sömnproblem. En sak är ju att gå och lägga sig med Leo och och efter djupsömn med ljuva drömmar vakna upp med Leo. En annan sak är att bli väckt mitt i natten - ett mardrömsscenario - av att "någon" står på dina fötter och skriker:

- LET!!!

Öronen krullar sig. Du vaknar kallsvettig och hör din egen röst primalskrika:

- Nej! Nej! Jag kommer från Sverige!!

Hemska tanke...

Var förresten i hallen och stämde gitarren i eftermiddags. Det lät riktigt bra, lite åt Rammsteinhållet....speciellt på forehandsidan.

  • Comments(0)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post291

Kärleksförklaring

Devrex Squash CupPosted by Peter Thu, December 08, 2011 10:46:04
Finns tydligen någon Christian Drakensten i stockholmstrakten som också har en squashblogg. Kul att det finns fler som bloggar. I bloggen kan man bl.a. läsa om att han gärna vill ställa upp i Devrex Squash Cup nästa år. Trevligt. Men framförallt ger han er, mina squashkompisar, en reservationslös kärleksförklaring. Sug i er....nördar!

  • Comments(6)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post282

Ljus framtid

Devrex Squash CupPosted by Peter Wed, December 07, 2011 23:33:40
De båda kompisarna och påläggskalvarna Jens Palmborg och Niklas Arvidsson kramar om varandra efter en hård batalj i kampen om tredjeplatsen i Herrar Motion. Den här gången avgick Jens med segern.

Särkilt gott gry visade killarna genom att vara först ner i bubbelpoolen och ungefär i samma ögonblick som framtidshoppen skar vattenytan drillade kvällens första burksnäppa. Senare under kvällen/morgonen blev grabbarna invigda i squashens mysterium utav två mer erfarna klubbmedlemmar (se tidigare blogginlägg och kommentarer).

Det är härligt att se nya hårdsatsande juniorer i klubben...

  • Comments(3)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post281

Drömvilla

Devrex Squash CupPosted by Peter Wed, December 07, 2011 12:15:37

Göteborgsarkitekten Gustav Zackrisson satsade på en drömvilla i helgen. När sista takpannan skulle läggas rasade drömmen...

Aj, aj, så nära! Gustav kämpade sig fram till final i både A och B-klassen. Först efter en stenhård femgamare och matchbollar mot sig i A-finalen kunde Carl-Henrik Ronge slå in matchbollen. I B-finalen någon timme senare blev det motorstopp med protesterande lår och ljumskar vilket innebar att Gustav blev en lätt munsbit för nästa stora göteborgsstjärna, Viktor Högberg (som allt oftare verkar inspireras av pappa Oves stabila psyke). All heder för satsningen och vi i publiken tackar för sju underhållande matcher och ett trevligt uppträdande på och utanför banan, vilket resulterade i utmärkelsen "Fair player".

Har tyvärr inga matchbilder, men eftersom du aldrig sett din far - Kjell Zackrisson - spela, kan jag visa några matchbilder från dennes finalförlust i DM Herrar Open 1981. Har man sett er båda spela kan man konstatera att det enda som skiljer er åt är ett karbonpapper...

  • Comments(5)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post280

Rehan Javed

Devrex Squash CupPosted by Peter Wed, December 07, 2011 11:18:31

.

Rehan Javed är född i Afghanistan, kom som flykting till Pakistan, Sverige, Wilhelmina och Skellefteå. Nu spelar den 18-årige ynglingen Devrex Squash Cup i Borås och är naturligtvis värd en alldeles egen historia. Vi som besökte IS squashcenter den gångna helgen kunde konstatera att Sverige berikats med en squashmagiker av sällan skådat slag. Spektakulära slag kryddade med nickshots a´la Däveskog i högform fick oss att häpna. Med lite mer rutin och tålamod kan Hult och Drakenberg börja planera för reträtten.

För 35 år sedan spelade dåvarande världstvåan Qamar Zaman och världstrean Mohibullah Khan en match på exakt samma bana - centercourten i Borås. Likheten med Mohibullah är slående, rent av träffande, de smala benen (omöjliga att få mjölksyra i) och den precisa timingen.

"The times are changing"... or not?

  • Comments(0)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post279

3 bucklor

Devrex Squash CupPosted by Peter Tue, December 06, 2011 20:02:33
Helt lottlösa gick dock inte boråsarna som fick med sig tre bucklor. Däveskog tog sin första? turneringsseger genom att sopa hem D-klassen utan att förlora ett game. Undertecknad blev 3:a i C-klassen efter att ha slagit just Däveskog i match om 3:e pris. I samma match delades den tredje och sista bucklan ut i min panna!!, ditlevererad av en smått aggressiv utfallssving på backhandsidan från motståndaren.

Måste förresten berömma Niklas som gör en bra turnering. Han chansar inte lika mycket längre och ser stabilare ut än någonsin. Tror på en ljus framtid för vår lovande junior...

  • Comments(5)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post278

Devrex, bilder lördag

Devrex Squash CupPosted by Martin Tue, December 06, 2011 18:32:26

Ett väl genomfört Devrex Squash Cup gav oss ännu en tydlig signal att BSK är på väg åt rätt håll med allt utom själva squashen. Vårt skrala deltagande på prisutdelningen avser vi ta kraftig revanch på i vårens KM, då går BSK för GULD!

Bifogar några bilder från första tävlingsdagen:

Nicken, mot nicken...

Fågelben, modell extra bleka och veka...

Chefen och allas våran förebild...

Bubbel, många av oss var bättre på detta än på annat...

Nöjd Leo...fast inte på plan...

Mer bilder från lördagen

  • Comments(1)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post277

Tacktal

Devrex Squash CupPosted by Peter Tue, December 06, 2011 15:02:57

Devrex Squash Cup färdigspelades i helgen med göteborgsdominans i nästan samtliga klasser. Grattis! Vi är inte bittra...

Prisutdelare var huvudsponsoren och den magnifike tävlingsledaren Mr Devrex, alias Robert Friberg. Segrare i Herrar A blev Carl-Henrik Ronge och i Herrar B segrade Viktor Högberg.

I sina tacktal hyllade de båda göteborgarna arrangören för en mycket väl genomförd tävling. Efter många år i squashskugga har Borås åter igen hamnat på tävlingskartan. Nostalgiker kommer ihåg "Squashmaran" i början på 80-talet. Särskilt lyfte deltagarna fram lördagens kvällsaktiviteter i SPA-anläggningen som en höjdpunkt. Välkomna åter!

  • Comments(1)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post276

DEVREX SQUASH CUP

Devrex Squash CupPosted by Leo Larsen Sun, October 30, 2011 21:37:24

http://www.laget.se/bsk_/2763-start.html

För mer information, besök ovanstående länk.


VÄLKOMNA!!


  • Comments(1)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post265