Squashbloggen.se

Squashbloggen.se

Om bloggen

Vi är ett gäng glada spelare från Borås som älskar (hatar) squash. Träning och tävling sker regelbundet och vårt lag spelar i div 1 södra. Sporten som kan liknas vid en hybrid mellan tennis, schack och ultimate fighting (på världsnivå även pardans) är tyvärr beroendeframkallande och kan även locka fram mörka sidor hos sina utövare. I bloggen ger vi uttryck för starka känslor, tillkortakommanden, skadebekymmer (inte ovanligt med bildbevis), tävlingsreferat, klubbkvällar, träningstips, matchanalyser och mycket annat i en salig röra. Finns det någon som tror att han/hon har något att tillföra bloggen med ett inlägg eller liknande, maila p.waldenstrom@telia.com. Kommentera kan alla göra, skriv namn och eventuell klubb.
Är ni känsliga och enbart intresserade av squash rekommenderas att ni omgående lämnar bloggen och klickar in på klubbens hemsida. Borås SK.

Lagträning

NostalgiPosted by Peter Wed, October 29, 2014 08:15:40
Mycket trevlig lagträning i måndags, lagledaren sken som en sol, nästan alla var där. Kom att tänka på en BT-artikel för några år sedan. Kanske inte blir lika roligt då...


 • Comments(1)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post433

Finn ett fel

NostalgiPosted by Peter Sat, October 18, 2014 20:14:44
På tal om Jan Sääsk, det är han på bilden, han slog fruktansvärt hårt – med träracket!! Kan ni förresten hitta något fel i min gamla racketsamling?

Grattis Ulf och Jan till framgångarna i DM!


 • Comments(4)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post427

Saknad

NostalgiPosted by Leo Larsen Wed, October 01, 2014 09:51:19

Ryktet säger att dessa 2 herrar skulle dyka upp i squashhallen i september 2014!!!!

Någon som har sett dom i hallen eller någon annanstans? (isåfall vart?)

Herrarna är lika osynliga som sin storebror!!!

Om någon vet vad herrarna på bild heter så påminn gärna oss andra!!!

Storebror heter i alla fall Peter Waldenström. • Comments(4)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post422

Breaking news!!

NostalgiPosted by Peter Thu, July 24, 2014 09:35:44
Gratulerade mina sladdbröder på deras födelsedag igår. Då släppte Magnus bomben: "Barnen börjar bli stora och vill leka utan mig, vilket innebär att jag måste börja leka själv. Varför då inte leka något jag är bra på – SQUASH!!! Kör igång i september".

Västsveriges genom tiderna hårdaste och mest välriktade backhandslag är tillbaka. Nu gäller det för Putte att en gång för alla limma fast putsen på bana 1....
 • Comments(3)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post407

Elfsborg

NostalgiPosted by Peter Sat, April 14, 2012 23:37:21

Kul att du tog upp den tråden, Martin!

Spelade 6 år i Elfsborg och 2 år i Mariedal innan jag fick insikt och blev kallad till ädlare sporter. En del roliga minnen har man ju. Kommer ihåg en intressant kedjeformation från elfsborgstiden där Lennart ”Blåvitt” Nilsson spelade vänsterytter och Lennart ”Lellen-Mjällby” Johansson högerytter. Ni kan själva räkna ut vem som spelade center…

Många av de här killarna har jag senare spelat squash med (ingen på bilden). Allsvenska fotbollsspelare som gråtandes bett om nåd. Patetiskt!

Återkommer gärna med fler inlägg i frågan om ni vill… • Comments(0)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post322

Junior

NostalgiPosted by Peter Fri, March 11, 2011 16:55:30

Det är bara pannbandet som saknas......

 • Comments(0)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post237

Knatte?

NostalgiPosted by Peter Fri, March 11, 2011 15:55:37

Om då var nu skulle farsan vara en våra absolut mest lovande juniorer!!?

Frågan är då vad jag skulle vara? Minior? Pyssling? Knatte?

Och "enäggarna"? Knott? Miniputte?

 • Comments(3)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post236

Mr Hunt

NostalgiPosted by Peter Thu, March 10, 2011 11:43:47
Att bli bättre i squash handlar mycket om mental träning. Förmågan att vara bäst när det gäller. Ingen normalfuntad idrottspsykolog i världen skulle ta sig an uppdraget i BSK. Vi får ta tag i det själva.

Geoff Hunt (vår inspirationskälla och läromästare) behärskade det mentala spelet till fullo. Genom ett konstant tryck och hård press drev han motståndaren till att göra misstag istället för tvärtom. Vi måste sluta med att ge bort poäng i onödan. Särskilt ödesdigert blir det ju med den nya räkningen (fråga ND).

Duellen mellan Mr Hunt och Mohibullah Khan i Irish Mastersfinalen 1976 är klassisk. Visst var det vackrare spel förr, samtidigt förstår jag varför plåten har sänkts med 5 cm. Spelade förresten mot Mohibullah när han var i Borås, kommer bara inte riktigt ihåg hur det gick... • Comments(0)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post234

Utbildning

NostalgiPosted by Peter Tue, November 24, 2009 10:16:29

Nu får det vara färdigtjatat om hur mina slag ska se ut. Upp med racket! Släpp inte handleden! Slå hårdare! Inte så nära kroppen!

Det är ingen måtta på på hur mycket okunskap som sprids av outbildade boråssquashare vars hemmagjorda grundslag bara kan uppskattas av en mor. Hädanefter är det jag som ska bedöma era slag, och det är ingen vacker syn man möts av. Som mycket annat här i livet handlar det nämligen om utbildning.

Steg 3!!! Det är jag och Lagerbäck. Respekt!

 • Comments(4)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post154

Veckans tävling

NostalgiPosted by Peter Tue, October 13, 2009 11:53:23

Vem är den forne storspelaren som gjorde banorna osäkra i slutet på sjuttiotalet?

Är fortfarande aktiv, men är svår att få in i några längre bolldueller. Orken och arkitekturen inbjuder numer bara till korta fighter där bollen efter matchen har samma temperatur som i förpackningen före. Får dock aldrig underskattas, lobbservarna i kombination med de korta blixtrande "reversen" kan fälla de grannaste tjurarna.

Hade en svartprickig Dalmatiner som lystrade till namnet Pongo eller Bongo, kommer inte riktigt ihåg vilket. Jycken låg oftast under disken i Nordstans squashhall och hade en egenhet som kunde ställa till det för oss som jobbade i receptionen. Med klinisk precision släppte han monstruösa oväder, alltid när man expedierade unga vackra damer.

Vår vän jobbade i baren på Lilla London, och gjorde där en oförglömlig insats för squasheliten i Göteborg. Ingen kunde hälla upp öl, servera en välskuren bagette och finländska ementhalerbitar med sådan elegans.

Första rätta svaret vinner bollen som användes i min segermatch mot Robert igår....

 • Comments(1)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post136

Hallelujamoment

NostalgiPosted by Peter Tue, January 20, 2009 10:36:09

Gårdagens magiska ögonblick, 21.45 lokal tid, kräver ytterligare en blogginsats.

Med en urtvättad t-shirt, ett par nyinköpta Adidas stabil 7 och ett sprillans Karakalracket äntrade Mangan centercourten som i fornstora dagar. Kändes som tiden stått stilla.

Några orena träffar inledningsvis, sen började det att smälla. Ljud som förde tankarna till granntantens mattpiskande på slutet av sjuttiotalet eller varför inte till skjutbaneövningarna på Flugebyn. Putsen singlade ner som nysnö över parkettgolvet. Nickskarven och bollen verkade inleda ett kärleksförhållande. Min avundsjuka blev inte lättare att hantera när vi bytte sida och en backhand (vacker som ett musikstycke av Chopin) gjorde entré med klinisk precision.

Men även solen har ju fläckar. Stabilskorna lät stundtals som simfötter och andhämtningens ljudfrekvens fick mig att tänka på en skräckfilm som jag glömt namnet på. Petitesser som Crosstrainern säkert får bukt med. Välkommen tillbaka!

 • Comments(0)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post24

Örnen har landat...

NostalgiPosted by Martin Mon, January 19, 2009 22:03:56

Är det en fågel, är det ett plan, är det Stålmannen, nej det är MAGNUS WALDENSTÖM...

I vittnens närvaro tog i kväll Magnus de första staplande stegen mot COMBACKEN. Från läktarplats kan rapporteras att han kanske är lite rundare än sist (kan bero på att jag delvis jämför med hans smått anorektiske tvillingbror) och att fågelbenen inte riktigt var uppe i frekvens ännu. Med lärdom av historien och alla de storverk Magnus uträttat på squashbanor runt om i Sverige uppmanas dock alla läsare av bloggen att ständigt ha koll i backspegeln. Vi som var med sist det begav sig minns att få spelare utanför Egypten och familjen White har en sådan kapacitet att shota (inte violshots Leo...) som Magnus.

Samtliga utanför familjen Waldenström uppmanas till skärpning. Det vore pinsamt med tre Waldenströmare i laget... I värsta fall får vi starta upp vilande KSK (Kristinebergs Squash Klubb) igen... Kanske två lag från Borås i Elitserieien 2010...?

För mer info se: http://www.psa-squash.com/ samt http://www.mottoppentackvaremincrosstrainer.se

 • Comments(1)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post22

John White har slutat...

NostalgiPosted by Martin Mon, January 05, 2009 16:31:29

Det är med med stor sorg i hjärta och själ jag precis upptäckt att min största squashidol jämte Rami Ashour och Magnus Waldenström (i form) slutat tävla. John var/är kanske den mest underhållande spelaren utanför Västra Götaland. John har rekordet för det hårdaste slaget. 172 miles/hour (nästan 277 km/h).

Blog Image

För att hylla John skall jag under nästa klubbkväll spela i vit t-shirt, vita sockar, vita skor (med tre svarta ränder), vit armband. Jag föreslår att Ni alla följer mitt exempel.

Martin, med gråten i halsen...

 • Comments(2)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post3

Sondico Super Pros

NostalgiPosted by Peter Sun, January 04, 2009 15:32:35

Blog Image

När undertecknad vann senior-DM 1981 vanns juniorklassen av en lovande boråsare som slog Kristian Åsnes i semi och Håkan Ohlsson i finalen. Segern gav Lennart ett fett sponsorkontrakt med Brian Wicklins Sondico. Efter uttalandet "jag spelar helst med" misstänker jag att det rörde sig om ett miljonbelopp.

Nu till saken. Om du fortfarande helst av allt spelar med Sondico Super Pros kan jag tänka mig att sälja ett mindre begagnat till dig. Några senor är omsträngade och den blå frottélindan är fortfarande väl intalkad. 3 000:- vid snabb affär, annars lägger jag ut en annons på Blocket i morgon.

För övrigt är jag just hemkommen efter 1,6 mils löpning. Vid lunchtid i morgon kommer jag att nöta backhand (om någon vill titta). Det kommer även att bli några "utfall" som Tobbe tipsade mig om ( för att öka explosiviteten).

Geoff

Blog Image

 • Comments(4)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post2

Vår nya blogg

NostalgiPosted by Peter Fri, January 02, 2009 15:06:09

Okej grabbar, nu har vi ett nytt forum där vi kan ventilera våra tankar, känslor, krämpor, backhandslag, kärleksbekymmer, gamla squashhjältar och träningstips. Vi är unga, starka, vackra och grymt nära elitserien. Ös på !!

Bilden på Pelle och Stefan Edberg är tagen efter semifinalen i veteran-SM, H 40, 2008( inte bara bilden verkar tagen).Blog Image • Comments(7)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post0