Squashbloggen.se

Squashbloggen.se

Om bloggen

Vi är ett gäng glada spelare från Borås som älskar (hatar) squash. Träning och tävling sker regelbundet och vårt lag spelar i div 1 södra. Sporten som kan liknas vid en hybrid mellan tennis, schack och ultimate fighting (på världsnivå även pardans) är tyvärr beroendeframkallande och kan även locka fram mörka sidor hos sina utövare. I bloggen ger vi uttryck för starka känslor, tillkortakommanden, skadebekymmer (inte ovanligt med bildbevis), tävlingsreferat, klubbkvällar, träningstips, matchanalyser och mycket annat i en salig röra. Finns det någon som tror att han/hon har något att tillföra bloggen med ett inlägg eller liknande, maila p.waldenstrom@telia.com. Kommentera kan alla göra, skriv namn och eventuell klubb.
Är ni känsliga och enbart intresserade av squash rekommenderas att ni omgående lämnar bloggen och klickar in på klubbens hemsida. Borås SK.

Trendiga BSQ

EstetikPosted by Peter Thu, July 24, 2014 21:17:10
21.00, Göteborg, Magasinsgatan, hipsterkrog. Supertrendiga BSQ – inte bara på Söder. Amanda kände igen loggan och skickade bilden.

 • Comments(0)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post408

T-shirt

EstetikPosted by Peter Sun, June 29, 2014 17:08:02


Blev tvungen att trycka nya T-shirts när jag till min fasa upptäckte att de gamla var spårlöst försvunna. Man vill ju vara fin när SM-veckan börjar.

I mitt detektivarbete har jag har kommit över information om att loggan varit synlig på Söders trendigaste hipsterkrogar. Tror att jag börjar förstå… min äldste son bor i Sthlm…
Med BSQ i tiden!

 • Comments(1)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post402

Vitrinskåpet

EstetikPosted by Peter Wed, October 31, 2012 11:37:29
Tänk om skorna kunde tala? Segrar, blod, förluster och rekord, elegant formerade i ett vitrinskåp. Visst är det vackert?

 • Comments(0)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post332

Tomas Tranströmer

EstetikPosted by Peter Tue, December 20, 2011 11:30:02

Helt överraskande och mycket glädjande att det verkar det finnas ett dolt litteraturintresse i föreningen. Då har ni förmodligen hört talas om ett pris som heter "Nobelpriset i litteratur", och att det i år tilldelades den svenske poeten Tomas Tranströmer.

I Tranströmers naturlyrik och självlysande metaforer öppnas dörrar till nya världar, där squash som uttryck för människans strävan, får en central position. Undrar rent av om inte Tomas Tranströmer har ett förflutet som squashspelare. Analysen av nedanstående smått genialiska rader är i mitt tycke självklar och borde inspirera många av klubbens medlemmar:

Det finns mitt i skogen (Bana 1, IS Sportcenter)

en oväntad glänta (T)

som bara kan hittas av den som gått vilse. (Prövat nya löpvägar)


 • Comments(0)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post290

Idolbilder

EstetikPosted by Peter Wed, November 23, 2011 23:08:08
Ni som läser bloggen förstår ju att kritiken inte riktas mot någon personligen. Leo har fått illustrera alla våras tillkortakommanden. Vi är ju tre som spelar seriematcher. Kan ju inte fota mig själv, och Däveskogs matcher hinner ingen fotografera (går alldeles för fort oavsett vem som vinner). Kvar finns bara Leo.

Som plåster på såren för 97:an Larsen kommer här två riktiga idolbilder, bara att tanka ner och ge bort i julklapp till släktingar, squashälskare och flickvänner. Håll till godo!!

 • Comments(3)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post274

Äkta kärlek

EstetikPosted by Peter Wed, March 23, 2011 10:54:07

Hon kunde inte se sig mätt på hans glädje och charmfulla leende........ • Comments(0)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post246

Protestlista

EstetikPosted by Martin Sat, March 19, 2011 08:19:23

Läste nyss på boråstidningen.se att tennisspelaren Sven Davidsson skall bli staty i Borås.

Se artikel på bt.se

Sett till sportsliga framgångar samt fysisk prestation anser jag att minst 2 av våra aktiva spelare i klubben skall bli staty på torget i Borås före en gammal tennispelare blir dito...

Skriv under med ditt namn nedan. Vid 200.000 namninsamlingar kontaktar jag BT.

 • Comments(5)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post244

3D-logga

EstetikPosted by Peter Mon, December 21, 2009 08:50:31

Fortsätter på temat skulptur. Det ultimata måste ju vara en tredimensionell "logga" utanför lejonets kula (Team Göteborg SK) på Kapellplatsen i Göteborg. En påminnelse om elegansen och finessen som boråsarnas alltid står för.

Skickar förslaget till kulturnämnden i Gbg så fort som möjligt. • Comments(2)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post171

Skulptur

EstetikPosted by Peter Sun, December 20, 2009 17:37:04

Bra skulpturidé Martin!

Men jag tror att jag har ett bättre förslag. Min idé är att skulpturen ska stå högst upp på Krokhallsberget så att den syns från stan. Alla i klubben ser ju vem skulpturen föreställer (inte så många som spelar med Prince). På lång sikt och efter en succéartad karriär kommer säkert även övriga boråsare att ta skulpturen till sitt hjärta.

Hoppas överkörningen i går bara var tillfällig, vi vill ju att den tänkta jättesatsningen ska inspirera nästa generation till segrar....

 • Comments(1)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post169

Squashbilen

EstetikPosted by Martin Sun, December 13, 2009 18:50:35
Efter att ha fraktat seniga egypter och Liptonälskande blåhåriga tanter i 12500 mil har Squashbilen a.k.a. Fraktsuggan hamnat helt rätt...Sällan har ett registreringsnummer stämt bättre in på ägarens favoritområde där han regerar!!!

 • Comments(4)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post165

Artloggo

EstetikPosted by Peter Tue, December 01, 2009 10:46:31

Succé för loggan på T-shirt. Screentryckeriet jobbar för högtryck med beställningar från England och Tyskland. Verkar vara en perfekt julklapp till nära och kära. Varje tryck är unikt och utpriset är 100 euro. Svenska marknaden får stå tillbaka, hinner inte med just nu. LR kan jag naturligtvis inte neka, om han beställer...

 • Comments(1)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post158

Ny logga

EstetikPosted by Peter Sat, August 15, 2009 21:52:46
Varför inte hylla spelaren i Borås som har den mest uppåtgående formkurvan. Jag kan ta på mig att skicka in den till förbundet. Kanske ska ha omröstning först.....

 • Comments(0)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post124

loggan, mm.

EstetikPosted by Lennart R Tue, August 11, 2009 23:22:59

Jag trodde faktiskt att ni skämtade , tycker absolut inte att det är en logga som passar som en officiell symbol för klubben.

Jag tycker den är kul som en spexgrej för enstaka tillfälle men inte annars.

Finns ju heller ingen anledning att stressa fram nån logga, vi har ju ännu inga kläder eller andra saker som det skall tryckas upp på ännu.

Jag tycker vi tar sakerna i rätt ordning och får lite struktur och ekonomi i klubben

sen kan vi rösta på loggor i ett medlemsmöte eller styrelsemöte.

Kallelse till medlemsmöte, med dagordning kommer inom nån vecka, då får vi se om vi överhuvudtaget orkar med att driva klubben och utföra de grundläggande uppgifterna som krävs för att det skall funka.

Det kommer också information om tankar och kanske planering för renovering av banor samt utrymmen runt om som tex läktaren mm.

Om detta skall komma till skott lär det nog krävas lite ideelt arbete från oss

squashspelare , finns det intresse och ork att hjälpa till med praktiskt arbete

eller är det bara spex på bloggen som gäller !!! viden som lever får se !!

mvh

Lennart R

 • Comments(2)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post122

loggo

EstetikPosted by Peter Fri, August 07, 2009 09:12:48

Tror att den här passar, speglar mer klubbens själ. Föreslår att vi skickar in den till förbundet........

 • Comments(2)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post121

Logga

EstetikPosted by Peter Mon, August 03, 2009 12:52:17

Skissar på olika förslag till logga. Tycker att den här är ganska rolig, kräver kanske att man någon gång i karriären gjort en så vacker räddning (just nu kommer jag bara på en... ).

Det är nog inte en logga av det här slaget Lennart har tänkt brodera in i sin klubblazer så att den matchar jaggan (var är den förresten?). Ska nog vara mer guld, a´la kungliga segelsällskapet, GKSS.

Återkommer....

 • Comments(4)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post117