Squashbloggen.se

Squashbloggen.se

Om bloggen

Vi är ett gäng glada spelare från Borås som älskar (hatar) squash. Träning och tävling sker regelbundet och vårt lag spelar i div 1 södra. Sporten som kan liknas vid en hybrid mellan tennis, schack och ultimate fighting (på världsnivå även pardans) är tyvärr beroendeframkallande och kan även locka fram mörka sidor hos sina utövare. I bloggen ger vi uttryck för starka känslor, tillkortakommanden, skadebekymmer (inte ovanligt med bildbevis), tävlingsreferat, klubbkvällar, träningstips, matchanalyser och mycket annat i en salig röra. Finns det någon som tror att han/hon har något att tillföra bloggen med ett inlägg eller liknande, maila p.waldenstrom@telia.com. Kommentera kan alla göra, skriv namn och eventuell klubb.
Är ni känsliga och enbart intresserade av squash rekommenderas att ni omgående lämnar bloggen och klickar in på klubbens hemsida. Borås SK.

Stjärnfall

SerienPosted by Peter Wed, December 10, 2014 22:14:38
Vår nya fixstjärna fick spela både etta (Leo skadad) och tvåa i helgen. En tuff insats vilken krävde omvårdnad av vår omtänksamme lagledare, som omgående efter hemtransport bäddade ner vår "påläggskalv".
 • Comments(1)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post448

Jahn Angwald

SerienPosted by Peter Wed, December 10, 2014 21:55:57
Ett stort grattis till vår hårt arbetande ordförande som gjorde seriedebut i helgen. Två matcher mot Växjö och Carlskrona blev det. Extremt kul att "flest-timmar-på-hallen" äntligen gav utdelning – en plats i LAGET!!


 • Comments(1)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post447

Citatet/Leos storhet

SerienPosted by Martin Sun, October 26, 2014 13:01:27

Efter Leos kämparinsats som ledde till vinst med 3-2 mot Jönköpings minst sagt lovande etta Johannes Malm hörde undertecknad någon i den månghövdade publiken säga:

-Squash spelas i fem game sen vinner Leo...

Detta uttryck (som jag tror vi kommer höra mer av i framtiden i samband med tävlingar på PSA) i kombination med den psyko-abstinna, pre-dynamiska stress jag känner inför morgondagens stegmatch mot Leo tvingade mig till en analys av Leos storhet.

Vi vet sedan tidigare att Leos abnorma vinnarskalle och fysiska mutationer gör honom till en svårt nöt att knäcka, men jag ville veta mer...Precis tillbringar timmen vi tjänade på att gå över till vintertid med att analysera bilder från gårdagens matcher och tror mig kommit ett par steg närmare svaret. Summeringen av min analys:

Leos snabbhet: Grundar sig i ett snabbt sinne i kombination med låg tyngdpunkt på sin valross-liknande kroppsbyggnad. Likt en JAS 39 Gripen har han en optimal instabilitet i sitt rörelsemönster som gör honom snabb i alla riktningar, inklusive neråt.

Leos styrka i femte: Att Leo oftast och alltid är starkare i femte och avgörande beror på ekonomisk förbrukning av energi under hela matchen. Leo sparar på krafterna i benen genom att frekvent avlasta dessa med höger hand i parketten (Leo spelar med vänster hand)...ibland avlastar han t.o.m. benen med hjälp av stjärten.

Bifogar ett antal helt slumpvist utvalda actionbilder från gårdagens matcher som bevis på Leos storhet och analysens korrekthet:
 • Comments(2)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post432

Själen

SerienPosted by Peter Sun, October 26, 2014 11:13:58

Seriepremiären avklarad. 3-0 mot Vätterstaden och 0-3 mot Göteborg. Kunde varit värre. För egen del spelade jag skapligt i första matchen för att göra en riktig djupdykning i den andra, lägstanivån hamnade på botten av en djupborrad brunn. Benen kvar i Abborrbacken. Blev inte bättre med den nya sändningen studsbollar från Buttericks.

Intressant var det att träffa Mikael Paulsson igen, han verkligen brinner för allt han håller på med. Tror tom att han brinner för hälsporren som plågat honom en längre tid. Han tävlar ju som bekant även i ultralöpning, långa lopp, ofta i alperna. På min fråga om vilken idrottsgren han gillar bäst svarade han: – Springer gör jag för ”själen” och squash spelar jag för att det är så jävla roligt!!!

 • Comments(1)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post431

SMS

SerienPosted by Peter Fri, February 14, 2014 23:23:58

Har gått och lagt mig för att vara utvilad i morgon, väskan är färdigpackad om grabbarna ringer. • Comments(2)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post386

Vinst till slut...

SerienPosted by Peter Sun, December 08, 2013 17:28:50
Skam den som ger sig, några vinster fick vi allt med oss hem från Småland. Vi avslutade med att spela några matcher mot varandra och då är vi riktigt starka. Här Ulfs segermatch mot Leo. Med mungiporna uppåt styrde vi sedan kosan hemåt och fick fyra timmars bra snack om träningsupplägg och hur den fortsatta satsningen ska gestaltas. Vi är inte oroliga...

 • Comments(1)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post378

Tung förlust

SerienPosted by Peter Sun, December 08, 2013 17:16:49
Västervik blev för svåra, endast två game fick vi med oss hem. Fyra timmar i en kall bil var naturligtvis inte bästa uppladdningen och vi hamnade omgående ett steg efter de reptilsnabba smålänningarna. Någon av oss (jag) verkade inte ens ha stigit ur bilen.
Leo spelade bra, men här på efterkälken mot lovande Levi Lindroos-Rollsjö. • Comments(1)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post377

Slagen hjälte

SerienPosted by Peter Sat, October 19, 2013 19:00:21
Tobbe, Lennart och Ulf kämpade tappert, men motståndarna Carlskrona och Malmö var aningen för tuffa. Närmast att vinna en match var Ulf som ledde med 2-0 mot Malmös lovande junior Anton Larsson. Klart godkänt för att vara första tävlingsmatchen, och kom inte och säg att han inte gav allt... • Comments(1)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post373

Lagträning

SerienPosted by Peter Wed, September 18, 2013 17:14:39

Säsongens andra lagträning genomfördes igår kväll. Två A-lagsaspiranter dök upp och nötte spelövningar så att det stod härliga till. Nyrenoverade bana 3 fick panikångest och längtade tillbaks till den gamla goda, lugna tiden, när enbart tanter, gamlingar och annat lös-slående klientel frekventerade banan. Inte helt oväntat dominerade övningar som boast/raka och raka/boast. Premiärlaget börjar nu så sakteliga ta form och konturer börjar skönjas…

För övrig kan noteras att Borås Squashklubb Lag 1 kom 7:a i Kretsloppets lagtävling. Inte illa, men nästa år siktar vi högre. • Comments(1)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post369

Det börjar dra ihop sig.

SerienPosted by Peter Sat, August 10, 2013 23:03:06
Nu är det ingen lek längre... • Comments(0)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post366

Comeback?

SerienPosted by Peter Thu, June 27, 2013 17:44:33
- Har f-n inte lagt av! Bara uppehåll...

 • Comments(1)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post358

A-laget

SerienPosted by Peter Wed, June 19, 2013 14:56:19

Äntligen! Stolta Borås Squashklubb är tillbaka i finrummet (div 1 södra), efter ett år i dvala. Vår fixstjärna, Major Larsen, kommer att leda och formera styrkorna som i fornstora dagar. Till hans förfogande står ett brett men ack så skört material.

Vad är en klubb utan sitt lag? Som ett racket utan senor eller kanske rentav som en hårdsatsande yngling i lagdräkt, utan hopp om att få visa upp sina färdigheter i seriespelet.

Lagbilden från 2008 är rörande vacker. Några har lämnat/slutat men stommen finns kvar…

 • Comments(1)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post357

2 poäng

SerienPosted by Peter Sun, February 12, 2012 15:13:16

1-2 mot både Vättersnäs och Växjö innebär två poäng till Borås, vilket får räknas som hyfsat. Tobbe som är tillbaka efter lunginflammation gjorde en stark insats genom att slå Johannes Malm i en femma. Leos goda form håller i sig och den stackars växjöjunioren Joel Viksten fick räkna in sin andra raka förlust mot Leo på mindre än en vecka. Till råga på allt hade Joel matchbollar och 10-8 i femte. I det läget lär Leo ha psykat sin motståndare med frågor om eventuell nervositet. Ett typiskt Leoknep. I egenskap av klubbordförande ber jag om ursäkt och kommer även att ge Leo en tillrättavisning.

Hoppas att Joel kommer över det och jag rekommenderar även ett besök hos skolpsykologen redan i morgon…


 • Comments(0)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post304

Ramträff

SerienPosted by Peter Sun, November 20, 2011 16:04:01
Vinst med 2-1 mot Carlskrona och förlust med 3-0 mot Malmö, blev resultatet för Borås squashatleter under lördagens seriedrabbning på IS Sportcenter. Leo gjorde en hedervärd insats i matchen mot Carlskrona när han mötte 39-rankade Ola Carleke. Först efter fyra tuffa game kunde Ola slå in matchbollen.


Jag punktmarkerade Leo med min kamera under matchen och hittade både styrkor och svagheter. Kameran ljuger inte och vi måste ta till alla hjälpmedel för att utvecklas.

Äntligen fick vi svaret på varför Leo så ofta träffar ramen.


 • Comments(2)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post270

Sänkningen

SerienPosted by Peter Wed, November 02, 2011 09:56:03

Ligger hemma och slickar såren efter de två (i dubbel bemärkelse) tunga förlusterna i Växjö. Nu ligger vi fett till i serien.

Vad som gnager mer än förlusterna är det psykologiska terrorattentatet vi blev utsatta för i Gislaved på vägen till Växjö. De tre vältränade praktexemplaren och svärmorsdrömmarna från Borås, Turban-Leo, Plåt-Niklas och jag var lite kaffesugna den ödesdigra morgonen och och klev, intet ont anandes, in på Shell för att där bli expedierade av en ung, vacker och trevlig småländska. Stolta och smått uppspelta berättade vi om vårt ärende till mörka Småland (Div. 1, hårdsatsningen m.m.). Entusiastiska över expeditens intresse ställde jag frågan som med facit i hand aldrig borde ställts:

- Du får hundra spänn om du kan lista ut vilken idrott vi håller på med?

Hon synade oss uppifrån och ner. Svaret kom lika snabbt, kliniskt och smärtsamt som ett kirurgsnitt utan bedövning:

- Bowling!

Ridå….

 • Comments(2)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post269

Seriepremiär

SerienPosted by Peter Tue, October 26, 2010 16:22:45

11-6 9-11 11-8 9-11 11-7 och 12-10 11-9 1-11 2-11 12-10

RESPEKT!!!!!!!

 • Comments(1)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post207

SERIEN AVSLUTAD 09-10

SerienPosted by Leo Sun, April 11, 2010 14:18:49

Tjenare killar/Gubbar, squashare mm!!!!

Nu är tyvär serien slut för denna sesången och jag som lagledare vill bara säga att jag är stolt över att vi än en gång kunnat spela alla våra matcher utan att lämmna en enda WO under serien..

Detta beror givetvis på att alla som är villaga att delta /vara delaktiga eller på något sätt hjälpt klubben till det vi är idag....

Ett stort tack till Lennart Rosander, Nicklas Däveskog, Och Inam Ullah Khan som mot alla ods åkte till Växjö för att spela och försvara västsveriges bästa squashklubb (Borås) STORT TACK...

Mvh: Lagledaren

 • Comments(4)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post199

Seriespel 6/3

SerienPosted by Martin Sun, March 07, 2010 13:47:40

Trots högsta respekt för helgens motståndare (de två främsta lagen i serien) lyckades BSK samla ihop 2 sköna poäng.

Mot Team Göteborg SK 3 lyckades Nicken, Leo och Niclas kämpa hem två sköna poäng. Se "vinnarna" nedan:

Då uppslutningen av familj, vänner, LAGKAMRATER, squash-groupies, Eurosport och Bolibompa var sämre kommer här ett litet sammandrag från matchen mot Team Göteborg SK 3.

Kanske det goda resultatet kan tillskrivas vår lagledares vädjan till squashgudarna...?

I matchen mot Malmö SRC 1 spelade Leo, Martin och Niclas efter bästa förmåga, men mot seriens klart dominerande lag fanns tyvärr inte speciellt mycket att göra. Rättvis seger till gästerna med 3-0- I och med helgens spel säkrade Malmö SRC 1 seriesegern. Grattis!!!

Nu väntar vi med spänning på övriga resultat och en uppdaterad poängtabell...

 • Comments(1)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post196

Seriefinal 090404

SerienPosted by Martin Sun, April 05, 2009 13:14:16

Kompletterar Lennarts inlägg med några bilder.

Fullsatta läktare som sig bör vid seriefinalen...

Ännu mer publik...

Tobbe mot Kristianstads Fredrik Önnervik. Notera även en av Bröderna Squash nya leksak. Förhoppningsvis har den en kalender så att han bättre kan boka in kommande klubbkvällar...

Inte bara undertecknad kan sträcka sig... Tobbes version är dock att föredra...

Fokus...

Tobbe vann relativt komfortabelt (trots tröjan...) med 3-0. Två vinster till och kvalplatsen till elitserien är klar...

Leo spelar mot Andreas Persson. Matchen börjar inte helt optimalt från Leos sida, men...

... efter coachning av Pelle (med stekarbrillorna) och ett DJÄVLA ANNAMA i värdsklass vändes underläge 0-2 och 4-10 till...

... SEGER!!!. Borås behöver nu bara en vinst till för att ha ena foten i Elitserien.

Släkt och vänner till Leo är dock oroliga att historiens kanske bästa vändning gett Leo storhetsvansinne...senare under kvällen antydde han att det var dags att utmana MIG på stegen...

Borås ohotade etta servar mot mycket vasst motstånd i form av Kristianstads Mattias Magnusson.

"Nicken" dominerar vid ena sidoväggen...

... och andra sidoväggenväggen...

Tyvärr förlorade "Nicken" en tuff fem-setare som kunde gått hur som helst. Kanske Mattias revachlust från 0-3 matchen i Linköping var den avgörande faktorn...

Vi är många, starka, snabba, friska (nåja...) och snygga-->VI KOMMER TILLBAKA!!!

 • Comments(6)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post88

Seriespelet 4 april

SerienPosted by Lennart R Sun, April 05, 2009 03:52:39

Serien slut med flaggan i topp , jag tycker klubben kan gratulera sig själv till en mycket fint genomförd säsong, Med tanke på den sena timma blir detta bara ett kort inlägg , mer lär väl komma.

Bra jobbat alla som spelade match idag , ni gjorde alla en riktigt bra insats, tyvärr räckte Nicken inte till riktigt men det var bara en hårsmån från att han lyckades , mycket tufft o bra spel från K- stads etta gjorde det lite för svårt i dag.

Tobbe gjorde vad som krävdes och vann relativt komfortabelt i slutet efter mer tufft motstånd i början.

Leo min vän överaskade som vanligt, när man trodde att hoppet var ute , Leo låg under rätt rejält i 3:e kommer inte ihåg siffrorna men tror det var ca 5-10 , då gör grabben det nästan omöjliga , nöter ut motståndaren och spelar bara bättre under den stora pressen , tar hem gamet och vinner hela matchen. Stort grattis återigen Leo.

Vill självklart passa på att tacka Martin o Pelle för assistans med alla göromål runtom och det trevliga träningspasset vi körde efter seriespelet, antar att vi är en av de få klubbarna i Sverige som fortsätter och tränar ett par timmar till efter att seriespelet är slut, ( nåt fel är det antagligen på oss )

En mycket trevlig squashdag för alla inblandade vilket alla gästande lag verkade vara mycket eniga om.

Kvällen avslutades med en mycket trevlig middag på restaurang Oliven där även Peter W anslöt, vi saknade självklart alla er andra kamrater som inte kunde delataga, men jag är säker på att vi får bättre uppslutning och minst lika trevligt vid vårt kommande klubbmästerskap vilket preliminärt planeras till slutet av maj.

Planeringen var att gå till puben bara efter maten och sen ev. vidare till Hotell grand för seriös stretching efter squashen, Peter W hadde sen länge planerat in att laga mat till frugan och ev trimma hundarna, eller om det nu var tvärtom , så av denna anledning prioriterades inte lagkamraterna så högt att tiden räckte till barrundan men vi uppskattar alla den tid vi fick på oasen, alltid lika trevligt när squashgänget umgås högt o lågt, historier och mobbing eller om ni hellre vill sk. positiv särbehandling, allt med glimten i ögat och hjärtat på rätt ställe.

Undertecknad hade mått lite tjuvtjockt mellan varven och tänkte väl faktiskt på det bestämdaste dra sig ur barrundan , likaså var det med Martin som verkade må riktigt dåligt i kistan , jag tror att det i Martins fall handlade om den stora an-spänningen av att se kamraterna spela sina spännande och viktiga matcher, vi skall kommaihåg att för juniorers vidkommande kan det vara en traumatisk upplevelse som inte skall nonchaleras. Rödvinet till maten gjorde inte läget bättre för undertecknad som kände att det verkligen skulle vara skönt att komma hem, men trycket från kamraterna gjorde att man var så illa tvungen att åtminstone testa ett glas på bara, och se redan efter ett glas gin var magen helt ok , och sen blev det bara bättre o bättre , inte bara magen blev bättre stelheten i rygg o ben släppte efter en kort stund och en behaglig värme spred sig i hela kroppen, jag kommer hädanefter att byta ut min arsenal av antiinflammatoriska mediciner mot Gin och annan sprit av ädla sorter, rödvin är nog lite överskattat, så efter dagens positiva erfarenhet kommer undertecknad att inleda en seriös utredning om det till ockmed kan tas i förebyggande syfte innan squashspel , naturligtvis i något mindre omfattning.

Kvällen fortsatte senare på Grand som planerat och jag kan bara beklaga er som inte hade möjlighet att hänga på , ev. detaljer lämnas av konfidentiella själ inte ut på bloggen.

Godnatt o godmorgon kamrater

Tusen tack till er alla för en härlig squashdag / kväll

 • Comments(2)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post86