Squashbloggen.se

Squashbloggen.se

Om bloggen

Vi är ett gäng glada spelare från Borås som älskar (hatar) squash. Träning och tävling sker regelbundet och vårt lag spelar i div 1 södra. Sporten som kan liknas vid en hybrid mellan tennis, schack och ultimate fighting (på världsnivå även pardans) är tyvärr beroendeframkallande och kan även locka fram mörka sidor hos sina utövare. I bloggen ger vi uttryck för starka känslor, tillkortakommanden, skadebekymmer (inte ovanligt med bildbevis), tävlingsreferat, klubbkvällar, träningstips, matchanalyser och mycket annat i en salig röra. Finns det någon som tror att han/hon har något att tillföra bloggen med ett inlägg eller liknande, maila p.waldenstrom@telia.com. Kommentera kan alla göra, skriv namn och eventuell klubb.
Är ni känsliga och enbart intresserade av squash rekommenderas att ni omgående lämnar bloggen och klickar in på klubbens hemsida. Borås SK.

Utmaning

Övrig träningPosted by Peter Thu, February 12, 2015 14:37:29
Hörde att Martin är i fjällen. Ok, härmed utmanar jag dig att göra en film om den nya hipstersporten skisquash. När den har visats utmanar du en klubbmedlem att göra likadant osv.


 • Comments(2)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post461

Kommentar från Jan och Ulf?

Övrig träningPosted by Martin Sat, November 23, 2013 14:32:34
Lennart Nilsson (har för övrigt 1-0 i statistik mot undertecknad) har rekordet i matatonsquash på 101 timmar. Se länk nedan: http://iof3.idrottonline.se/SvenskaSquashforbundet/OmSquash/Historik/Retrosquash/1979nr3/Varldsrekord/ Vore trevligt med en kommentar...eller ännu hellre aktion från våra evighetsmaskiner Jan och Ulf (illrarna)...

 • Comments(0)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post375

Lårpaket

Övrig träningPosted by Peter Sun, April 07, 2013 20:20:14
En snäll klubbkamrat tipsade mig om den här annonsen på Blocket, och man slipper ju hjälm!

 • Comments(2)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post352

Cykel

Övrig träningPosted by Peter Tue, April 02, 2013 08:40:31
Det är vår och dags att börja tänka på alternativ träning för att stärka upp pinnarna till nästa säsong. Cykel är ett bra alternativ som ger vackra och funktionsdugliga lårpaket. 90% av klubbens medlemmar bör dock tänka sig för innan upphandling...

 • Comments(2)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post349

Komfortzon

Övrig träningPosted by Peter Wed, July 11, 2012 12:41:43

Nu får det fanimej vara färdigsemestrat. 5 kilo. Dags att lämna komfortzonen och börja röra på sig. Kroppen vill inte, men det måste bli så. Farväl baconinlindad fläskfilé och gröna marmeladkulor! Adjö lådvin och twistpåse! Hejdå hundpromenad och simtur!

En ny tid är här…

 • Comments(1)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post328

Rehab

Övrig träningPosted by Peter Thu, March 22, 2012 19:20:55
Rehab pågår för fullt. Det gäller ju att vara i toppslag nästa lördag när KM avgörs. Härligt med de nya "kompaktvikterna" som inte tar så stor plats. Vilken musik jag lyssnar på? Thåström nya naturligtvis: "Beväpna dig med vingar..."

 • Comments(6)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post309

Biljardsquash

Övrig träningPosted by Peter Tue, February 14, 2012 10:15:11
Ramy Ashour, den givne världsettan om det inte vore för ständiga skadebekymmer, kan inte hålla sig borta från parkettgolvet. Rastlös och otålig har han under läkningsprocessen introducerat en ny idrott, en slags blandning mellan squash och biljard.

Jag ser det som väldigt positivt och ett alternativ till bouleklubben när den tiden kommer. Däveskog, som är en gammal biljardspelare, skulle säkert bli riktigt vass.

 • Comments(0)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post306

Näringslära?

Övrig träningPosted by Peter Sun, December 18, 2011 22:41:10
Trevlig klubbkväll i torsdags med tuffa matcher fram till halv elva. Sedan blev det lite snack om matintag och punchverandor med anledning av tidigare blogginlägg och artikeln om fettförbränning i Aftonbladet. Vi kom fram till att det är viktigt att äta rätt innan man går och lägger sig efter tuffa träningspass. Jag bad grabbarna mms:a bilder på kvällens sena inkast och fick ganska omgående bilder från Leo och Däveskog som på vägen hem passerade Burger King respektive Pelle "Fesken" på Almåsgrillen. På Burger King fick dessutom expediten förse Leo med en "kokt i bröd" som starter i väntan på kaloripaketet.


Man skäms och måtte inte våra juniorer läsa detta blogginlägg...


 • Comments(3)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post288

Peters nya backhand...

Övrig träningPosted by Martin Wed, March 16, 2011 22:17:18

Peters backhand börjar verkligen bli något att räkna med. Kraften, precisionen och känslan finns där. Ber om ursäkt för mitt tvivlande på dig Peter... SER BRA UT!

 • Comments(2)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post242

Peters träningstips...

Övrig träningPosted by Martin Sat, November 06, 2010 11:39:57

Någon mer än jag som saknar Peters träningstips???

Jag känner att jag kommit till ett "död-läge" där min talang, snabbhet, fysik och sponsorer har svårt att lyfta mig högre (utan att träna)...Har analyserat situationen och kommit fram till att det är Peters träningstips som saknas i tillvaron...

Peter: Tänk på laget och leta fram kameran igen...

 • Comments(1)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post209

Benträning

Övrig träningPosted by Martin Sun, February 07, 2010 09:00:36

Medans vissa spelare suttit på läktaren i Linköping har jag i min långsiktiga träning med sikte på den absoluta squasheliten i Borås lagt in ett ordentligt benpass. Som bekant kräver skidåkning en hel del kräm i benen...Finns det dessutom ingen lift effektiviseras träningen ytterliggare...

 • Comments(2)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post182

Hemligheten bakom Tobbes fysik...

Övrig träningPosted by Martin Sun, December 20, 2009 19:59:34

Tobbe som inte bara är en stor squashspelare utan även generös och mån om sina lagkamraters utveckligt har gett mig sitt hemligaste träningstips.

Lägger man till Peters snöghosting kan inte fysiken bli annat än BSK (=PERFEKT)!

 • Comments(0)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post170

Mässa?

Övrig träningPosted by Peter Sat, February 28, 2009 10:41:26

Var är superbröderna? Vi vet att de åkt vasaloppet och att målgång i Mora registrerats (Pelle verkade förresten inte så intresserad av att göra en "Blomqvist" med Mangan). Sen upphör spåren!

Lugn!! De är upphittade på en mässa i Hannover, lite arbete mellan alla idrottsliga aktiviteter skadar ju inte. Undrar om någon leverantör eller kund kan motstå de charmiga supertwinsen (lite som Bill och Bull). • Comments(2)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post62

Ännu...

Övrig träningPosted by Pelle Sun, January 25, 2009 15:53:54

Ännu en gång, har svenska squashförbundet antagligen blandat ihop originalet Per Waldenström med Peter Waldenström alias vandrande pinnen.

Och trott att en person anmält sig i 2 klasser i Case Cup. (lottningen ute!!!!)

Men lugn, Leo och Lennart, trots att jag inte finns med i spelschemat i klass C skall de fixa detta. Hoppas jag inte får möta leo, kommer att bli en riktigt hård match.

Som sagt jag ligger i hårdträning för detta och vasaloppet. Bifogar bild när Leo kommit på besök helt oannonserat idag. Körde ett hårt stavgångspass med Aussie open framför mig. 820 kalorier brände jag bort, vilket motsvara halva bigpacken Vasabinötter jag slängde i mig i fredags.

 • Comments(1)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post28

Klubbkväll utan Pelle

Övrig träningPosted by Pelle Thu, January 08, 2009 15:37:19

Leo och Ni andra,

Skiter i att spela idag! Skall åka med Magnus och familj och åka skidor i helgen, och behöver tvätta.(skämtar inte)

Och min maskin har pajat, så jag måste vrida fram varje program steg. :-(

Sen så behöver jag träna lite längdskidor och lite crosstrainer också, då jag i slutet av nästa månad skall avverka mitt 7: e Vasalopp(öppet spår)

För övrigt är Leo och jag på gång igen. Hade en intensiv och hård stegmatch igår, vi båda gjorde vårt yttersta och det var väldigt bra spel faktiskt. 11-8, 11-6, 13-11. Tror säkert att jag brände 1200 kalorier, Leo säkert 1500.

Vi ses nästa vecka. Jag är available näst serie-helg om jag blir uttagen.

MVH

PelleW

 • Comments(1)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post11