Squashbloggen.se

Squashbloggen.se

Om bloggen

Vi är ett gäng glada spelare från Borås som älskar (hatar) squash. Träning och tävling sker regelbundet och vårt lag spelar i div 1 södra. Sporten som kan liknas vid en hybrid mellan tennis, schack och ultimate fighting (på världsnivå även pardans) är tyvärr beroendeframkallande och kan även locka fram mörka sidor hos sina utövare. I bloggen ger vi uttryck för starka känslor, tillkortakommanden, skadebekymmer (inte ovanligt med bildbevis), tävlingsreferat, klubbkvällar, träningstips, matchanalyser och mycket annat i en salig röra. Finns det någon som tror att han/hon har något att tillföra bloggen med ett inlägg eller liknande, maila p.waldenstrom@telia.com. Kommentera kan alla göra, skriv namn och eventuell klubb.
Är ni känsliga och enbart intresserade av squash rekommenderas att ni omgående lämnar bloggen och klickar in på klubbens hemsida. Borås SK.

Leos julhälsning 2

Skador och hälsaPosted by Peter Wed, December 24, 2014 15:40:59


 • Comments(0)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post452

Leos julhälsning

Skador och hälsaPosted by Peter Tue, December 23, 2014 11:30:56
En aptitretare till julbordet: Leos fot med tillhörande stukning. Trots skada dominerade Leo gårdagens lagträning. God Jul kamrater! • Comments(0)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post451

Ortopeden

Skador och hälsaPosted by Peter Mon, December 08, 2014 22:48:11
Var hos ortopedläkaren idag. Han var grymt "impad" av att jag slår er allihopa utan att kunna hålla ordentligt i racketen (pga smärtan).
 • Comments(4)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post446

Porslinmannen presterar maximalt!

Skador och hälsaPosted by Martin Sat, November 08, 2014 11:05:35

Utan minsta insats av hemhjälpen har jag precis lyckats få på mig strumpor, byxor och skor. Det var en tuff kamp med kontinuerligt tårsprut i båda ögonen, närmsta grannarna kan även hör några av mina stön och skrik. Efter påklädning tog jag den golgata-liknande promenaden med mitt sjuka lår (26 meter t&r) till min lokala butik för inköp av lite nödvändigt rehab-material...

REHAB...here we go again... • Comments(2)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post436

Skaderisk

Skador och hälsaPosted by Peter Sat, April 05, 2014 10:35:15

Dagen D – ”storalövkrattardan”. Alla elitidrottsmäns mardröm, skaderisken är extremt hög. Lång hävarm med rotation, därefter ner på marknivå för att omfamna lövhögen som ska förpassas till skottkärran, flera känsliga moment för en skör ländrygg. Bor man dessutom mitt i en bokskog snackar vi drivor med löv.

Med åren har jag utvecklat en alldeles speciell teknik. Jag kniper fast armbågarna i midjan och minskar på så vis den långa hävarmen, ser lite ut som en tyrannusaurus rex. För att sedan få löven i skottkärran klämmer jag fast dem mellan krattan och foten, lyfter medelst knäböjning uppåt och i skottkärran, med minimal påfrestning för rygg. Det hela kan se aningen lustigt ut, men funkar.

Efter en timme ledsnade min för övrigt tålmodiga hustru:

– Gå in! Orkar inte se på längre!

Lydde rådet, måste spara lite krafter till långpasset senare i eftermiddag….
 • Comments(3)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post398

Stukning

Skador och hälsaPosted by Peter Mon, October 14, 2013 22:46:11
Hela squashsverige håller andan - kan han spela eller inte? Chefsneurologen på Carlanderska säger att det är 50/50. • Comments(2)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post372

Byggarmat II

Skador och hälsaPosted by Martin Fri, March 29, 2013 09:42:33

Alla vi som vill träna (men inte gör det), vill ha talang (men inte har det) har en förebild större än alla andra. Personligen hade jag målat upp en bild av att idolen kolhydratladdade dygnet runt, året runt och enbart kompletterade denna kosten med groddar och Red Bull spetsad med glycerin och amfetamin. Det extremt skrala resultatet för idolen i KM tillskriver jag tävlingsledningens val av lunchleverantör. Vad skulle det annars bero på?!

 • Comments(5)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post346

Byggarmat

Skador och hälsaPosted by Peter Tue, March 26, 2013 22:33:00
Fem minuter innan semifinalen mot Leo tryckte "Däven" ner sista tuggan av den hitlevererade byggarmaten (som gymgubbarna kallar det). Han förlorade de två första gamen klart och muttrade något i pausen om att det tar lite tid innan peristaltiken kommer igång. Till slut blev det trots allt en femgamare som avgjordes med en bakhörnsnick till Leos fördel (som vanligt).

Men ärligt talat, när i h-e ska vi boråsare lära oss...

 • Comments(1)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post345

KM

Skador och hälsaPosted by Peter Sun, March 24, 2013 22:55:20
Som alltid, KM både ger och tar. Men vad är väl några stygn i ögonbrynet mot en dans på balen...

 • Comments(1)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post340

Sudden death

Skador och hälsaPosted by Robert Friberg Mon, August 27, 2012 10:42:13

Matchreglerna för World Squash Day är (Format: ONE game to 20 points, PAR, Sudden Death)


Innebär sudden death först till 20, typ 20-19 vinner eller vinna med 2p?. En snabb googling ger det rätta svaret,


Abstract:

A series of thirty sudden deaths (twenty-nine men, one woman) associated with squash playing is described. The subjects' mean age was 46.7 +/- SD 9.58 years (range 22-66). Necropsy results were available for twenty-seven subjects. Significant coronary heart disease (CHD) was found in twenty-three, valvular heart disease in three, and hypertrophic obstructive cardiomyopathy in one, and cardiac arrhythmia, in the absence of other pathology, was thought to have preceded death in two. One subject died from intracerebral haemorrhage. Twenty-two had reported prodromal symptoms, and of those with CHD, sixteen had had at least one identifiable CHD risk factor. Twelve subjects had been known by their family physician to have a medical disorder related to the cardiovascular system.

 • Comments(0)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post329

Operationen

Skador och hälsaPosted by Peter Fri, April 13, 2012 13:16:16

Vår lagledare tycker att vi är pjåskiga och gnäller över minsta småskavanker och kräver därmed skärpning.

Själv opererade han bort en 6 cm lång flisa ur låret häromdagen. Det hindrade honom inte från att, några timmar senare, jaga växjötalangen Daniel Djurvall från hörn till hörn på centercourten. Smärta är bara en känsla...

Leo lär ha frågat huruvida det är vanligt att man filmar sina operationer och sköterskan hade svarat att så inte var fallet. Det var första gången hon hade råkat ut för något liknande…

Obs! Varning för starka bilder.

 • Comments(1)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post319

KM

Skador och hälsaPosted by Peter Mon, April 02, 2012 16:18:28
KM ger och tar.

Vi önskar Daniel och Jonas lycka till i rehabiliteringsarbetet och att ni snart är tillbaka på parkettgolvet igen...... • Comments(1)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post313

Breaking news

Skador och hälsaPosted by Peter Sat, March 24, 2012 20:16:26

Hatar vårstädning. Skar mig på en trasig kruka som skulle slängas. Hade man haft småbrödernas sjukförsäkring vore skadan redan magnetröntgad och igenbroderad med signaturen av en världskirurg från Carlanderska.

Gummiband, silvertejp och Idomin blir min melodi för att få tummen spelduglig till KM nästa lördag. Annars får jag slå er med vänstern…

 • Comments(3)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post311

Denna bjuder jag på...

Skador och hälsaPosted by Martin Tue, March 13, 2012 19:49:32

Att inte allt står riktigt till med undertecknad vet alla som har någon form av intresse av elit-squashen i norra Europa, men att läget va så här illa anade inte ens jag. Gårdagens hälsokontroll med syfte att ha lite koll på mitt höga blodtryck jag inte fått av att stressa på squashbanan gav ordination enligt nedan.

Läs, begrunda och håna mig gärna, denna bjuder jag på!

Frågan är bara om någon i klubben kan få mig att anstränga mig lika mycket som en promenad i måttligt tempo motsvarar. Kanske en Niclas som sätter 100% 2 mm över plåten, en bloddopad Leo eller en tinnertrimmad altmeister (PW)...

 • Comments(1)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post308

Thåström

Skador och hälsaPosted by Peter Wed, September 07, 2011 18:51:47


Ibland undrar jag om det är mödan värt.

Att aldrig kunna klä sig i Dressmans vuxenmode – khakishorts och sandaler utan strumpor.

Att inte få känna Alcudias vita sand sippra mellan tårna utan att framkalla äckelkänslor hos baguetteätande badgäster.

Att tvingas bära sockeplast på kommunala badinrättningar.

Men, det är klart, alla skavanker bleknar ju i samma ögonblick som matchbollen passerar utom räckhåll för …s ambitiösa satsning och den där obeskrivligt njutbara känslan infinner sig.


 • Comments(0)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post261

Hemma igen!

Skador och hälsaPosted by Peter Sat, June 04, 2011 20:41:01
Lagets ankare är hemma igen efter 9 dagars konvalescens och helpension på Hotel Rote Kreuz. En brusten blindtarm ställde till det den här gången.

Egentligen var Pelle hemma redan ett par timmar efter operationen eftersom stjärnkirurgen, och före detta squashstjärnan i BSK (slutet på sjuttiotalet), såg namnet på patientbrickan och i all välmening gjorde en snabb utskrivning i sann squashanda. Det blev bakslag och en rejäl eftersving, men nu är Pelle tillbaka i gott slag, åtskilliga kilon lättare.

Det har ställt till det för enäggsbrodern som lär ha fått långt ansikte av den informationen. Nu kör Mangan dubbla löppass varje dag kryddade med övningar i kettlebells.

Helan och Halvan! Hemska tanke..... • Comments(0)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post255

Shit happens

Skador och HälsaPosted by Peter Thu, December 16, 2010 11:04:06

Är inte helt återställd så jag hoppar klubbkvällen. Må bäste gubbe vinna.

Ber också om ursäkt över allt gnäll om korta bolldueller. Ibland kan ju faktiskt ett ”rally” bli väldigt utdraget, rentav för utdraget......

Med hänsyn till familj, indraget VIP-kort eller andra repressalier låter jag spelarna i filmen vara anonyma.

 • Comments(4)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post219

Halsont

Skador och HälsaPosted by Peter Sat, December 11, 2010 11:46:43

Bedrövligt. Kastar in handduken till dagens seriematcher på Borås Arena. Halsen vill inte vara med.

Lycka till!!!!

 • Comments(5)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post218

Förkyld

Skador och HälsaPosted by Peter Thu, October 14, 2010 11:28:26

Har åkt på en förkylning som ingen av er hade överlevt. Är inne på tredje veckan nu. Känns hopplöst. Musklerna har förtvinat och lårpaketet påminner om spagetti. Tar redan nu sikte på nästa säsong. Jag ringer er.......

Lycka till i DM!

 • Comments(1)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post206

Beviset

Skador och HälsaPosted by Pelle Tue, December 08, 2009 11:58:38
 • Comments(10)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post162

Rehab

Skador och HälsaPosted by Peter Thu, December 03, 2009 21:22:19


 • Comments(2)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post159

Mirakel

Skador och HälsaPosted by Peter Fri, November 27, 2009 09:37:04

På klubbkvällen i onsdags hände något man bara får uppleva "once in a lifetime". Ett MIRAKEL! Den som blev "drabbad" var en av klubbens äldre gentlemen (LR) som har varit skadad sedan idrottskarriären startade i början på sjuttiotalet, och sedan dess försörjt ett antal naprapater, chiropraktorer och sjukgymnaster i boråsregionen. Han stod som vanligt och stretchade/värmde upp utanför bana 1, men vi såg att allt inte var som vanligt. Runt kroppen på honom spreds ett ljussken samtidigt som leendet blev allt bredare för att till slut anta saliga proportioner. Han försökte säga något men munnen ville liksom inte, det kunde ju inte vara möjligt. Slutligen kom de förlösande orden genom läpparna:

- Jag har inte ont någonstans!!!

Snyftningar hördes. Någon tappade sitt racket. En av våra superhjältar famlade i väskan efter handduken för att torka bort en tår. Det var stort.

 • Comments(1)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post156

Ännu en logga...

Skador och HälsaPosted by Robert Tue, November 10, 2009 22:31:10

och så lite ackompanjerande temamusik....

 • Comments(3)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post151

Smittsam hudsjukdom?

Skador och HälsaPosted by Robert Mon, September 21, 2009 23:42:47

Peter,

Hoppas du har laddat ner den bilden från de leprasjukas hemsida, annars får vi ordna en insamling i klubben för att få ihop till ett besök hos dermatologen. Inte undra på att det är halkigt på bana 1!

PS. Ni glömmer väl inte lagträningen på onsdag 19-21? Anmälan här om Ni kommer! Jag kommer.

 • Comments(4)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post134

Skadeläge

Skador och HälsaPosted by Lennart R Fri, August 21, 2009 20:12:46

Undertecknad drabbades under gårdagens träning av sk. hamstring strain.

Kan dock lugna samtliga kamrater som har likande eller andra återkommande

sportskador , som nyligen invald ledamot i #squashspelare utan gränser #har jag glädjen att meddela att vi har upprättat ett samarbetsavtal med läkare utan gränser " LUG " , de ser mycket allvarligt på det ökade antalet skador i Borås squashklubb , vilken har en oroväckande hög och stigande prognos av skador.

LUG kommer att utföra sk. fallstudier av klubbens medlemmar och de mest förekommande skadetyperna, bla. provocerad och oprovocerad sk. wrongfoot,

Squeezed balls and stretch balls ofta förekommande i samband med för trånga shorts eller vid räddningsslag mellan benen, en skada som läkarna hitintills endast behandlat på patienter från Borås squashklubb.

Men som sagt hav förtröstan vårt samarbete med LUG kommer innebära att vi får tillgång till bästa tänkbara behandling och rådgivning, LUG kommer vid nästa besök på klubben även att presentera det senaste inom protesteknologin , vilket kan komma att revolutionera spelet för vissa av våra medlemmar.

med bästa hälsningar er ledamot i squashspelare utan gränser.

Leonardo

 • Comments(2)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post126
Next »