Squashbloggen.se

Squashbloggen.se

Om bloggen

Vi är ett gäng glada spelare från Borås som älskar (hatar) squash. Träning och tävling sker regelbundet och vårt lag spelar i div 1 södra. Sporten som kan liknas vid en hybrid mellan tennis, schack och ultimate fighting (på världsnivå även pardans) är tyvärr beroendeframkallande och kan även locka fram mörka sidor hos sina utövare. I bloggen ger vi uttryck för starka känslor, tillkortakommanden, skadebekymmer (inte ovanligt med bildbevis), tävlingsreferat, klubbkvällar, träningstips, matchanalyser och mycket annat i en salig röra. Finns det någon som tror att han/hon har något att tillföra bloggen med ett inlägg eller liknande, maila p.waldenstrom@telia.com. Kommentera kan alla göra, skriv namn och eventuell klubb.
Är ni känsliga och enbart intresserade av squash rekommenderas att ni omgående lämnar bloggen och klickar in på klubbens hemsida. Borås SK.

?

CasePosted by Peter Mon, February 09, 2015 14:57:05
En världsstjärna och en blivande. Skägget är på plats (nästan), men den stora frågan är ju: Vad tänker Ulf på?

 • Comments(6)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post460

Bara glädje!

CasePosted by Peter Mon, February 09, 2015 14:44:12
En magisk bild. Har skickat in den till sportredaktionen och nöjesredaktionen på BT (hade jag varit med hade det även blivit kulturredaktionen).

 • Comments(0)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post459

Fest

CasePosted by Peter Mon, February 09, 2015 14:17:17
Det kanske inte alltid går så bra rent spelmässigt för oss boråsare, men när det kommer till fest är vi oslagbara. Alla bjuder till och presterar över sin förmåga. Om ni undrar vem det är som övergiven sitter på sängkanten, kan jag berätta att det är världstvåan och förre världsettan (2009) i squash, Gregory Gaultier.

Mot bakgrund av det är det anmärkningsvärt att Leo och Tobbe samspråkar med – varandra!
Men det är klart, eftersom de redan kan och vet allt om squash finns det väl inget som en tvåfaldig British Open-vinnare kan tillföra...

 • Comments(2)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post458

Elitserien?

CasePosted by Peter Mon, February 09, 2015 09:22:50
Vår ordförande och världstvåan i samspråk under "Casehelgen". (Inte turneringens mittskikt precis, om man uttrycker sig försiktigt.)
Det har ju blivit populärt att knyta världsstjärnor till svenska klubbar och sedan flyga in dem till seriespel. Vi kan väl alltid hoppas... Elitserien nästa!! Bra "lobbat" Janne!
Kunde inte låta bli. Försöker lära mig Photoshop och har kommit till Filter-Gör flytande. • Comments(1)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post457

Klädkod

CasePosted by Peter Sat, February 07, 2015 15:49:28
Följer era matcher från förkylningssängen, hade gärna varit med på plats. Mina skarpa ögon har mellan alvedondimmorna noterat en del märkligheter. Framför allt:

– Kan ingen säga till mannen på bilden! Vi har ju en klädkod när vi representerar BSQ!

Foto:Madde • Comments(0)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post456

Vad tänkte Gregory?

CasePosted by Peter Sun, February 12, 2012 19:12:47
Leo for fram som värsta paparazzin med sin nya iPhone under tävlingen och alla storstjärnor var säkert inte lika entusiastiska.

Undrar vad Gregory tänkte egentligen? • Comments(5)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post305

Simon Rösner- Lennart Rosander

CasePosted by Peter Sat, February 11, 2012 12:47:32

Nummer 20 på världsrankingen och Tysklands bäste spelare fick oväntat hårt motstånd av 461:an på sverigerankingen, vår egen Lennart Rosander. Lennart, som är en av Europas bästa bakplansspelare hade det tungt inledningsvis men flyttade fram positionerna ju längre matchen fortlöpte och fick på slutet till några av sina patenterade ”killers”. Lennart är i hårdträning och satsar mot veteran-VM i England senare i år. Vi önskar honom lycka till!

Simon är lovande och har varit proffs sedan 2004. Förlorade senare i kvartsfinalen mot mardrömsmotståndaren Daryl Selby (tredje turneringen i rad). Känns som om han behöver ”hitta på något” för att komma åt engelsmannen. Förmodligen mer "ghosting"...

 • Comments(1)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post303

Kexchoklad

CasePosted by Peter Fri, February 10, 2012 13:55:32

Kastar in handuken till helgens seriespel. Har åkt på ”ennäradödenförkylning”, men vad som egentligen bekymrar mig mer är prisbordet i Case Squash Cup. Den där jättelådan med kexchoklad som Leo fick med sig hem kan ju äventyra hela vår Div.1-satsning. Inte ens vuxna kan hantera så mycket godis på en gång. Fick en mms-bild som visar hur veckans lunchmat har sett ut!!

”På mitt nya jobb hinner jag ändå inte stanna för att äta” skriver Leo.

Tror att jag får kontakta tävlingsledningen inför nästa års Case Squash Cup... • Comments(1)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post302

Squashprofil

CasePosted by Peter Fri, February 10, 2012 13:24:02

Det roligaste med Case är att man träffar såväl nya som gamla squashnördar. Träffade min gamle squashkompis från järnåldern, göteborgaren, forne elitspelaren och squashprofessorn H-C Oldeus (klubbmästare i SK Landala 1979 och 1982). Det H-C inte vet om squash är inte värt att veta och som coach är han alltid lugn och saklig. Ofattbart att han aldrig varit landslagscoach, men det kanske inte är för sent än. Positiva nyheter att han efter en smärre justering är på banan igen.

Jag fick lite hjälp av H-C i inledningsmatchen. Första matchen i en turnering är alltid hemsk och innebär nästan alltid pingislunga och gummiarm. Det matchavgörande rådet jag fick i gamepausen var följande: ”Det finns fyra hörn på en squashbana som du ska slå bollen till. Oftast ska du välja de bakre hörnen”

Svårare behöver det inte vara, genialt, enkelt och klockrent... • Comments(1)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post301

Kung Gregory

CasePosted by Peter Thu, February 09, 2012 10:40:42

Gregory Gaultier bjöd upp till dans i Case Swedish Open, men ingen kunde följa honom i dansens virvlar. ”It takes two to tango”. Fullständigt överlägsen och utan gameförlust dansade Gregory hem årets titel. Motståndarna var under hela turneringen satta under oerhörd press av fransmannens snabbhet och tryck i slagen, vilket ofta resulterade i enkla misstag.

Särskilt Peter Barker måste ha drabbats av en del tankespöken efter utskåpningen i semifinalen, 11-1 11-3 11-2!!? Kanske satsa på en annan "tempohöjare" nästa år (Leo?).

Förmodligen rår ingen på Gaultier just nu, vilket kanske också förklarar varför Willstrop och Matthew valde att avstå årets turnering.

 • Comments(0)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post300

Barker-Däveskog

CasePosted by Peter Wed, February 08, 2012 16:35:49
Det är ju ingen statshemlighet att Däveskogs högstanivå är i världsklass. Därför var det ju heller inga svårigheter för världssjuan Peter Barker att välja en lämplig träningspartner för att få en rejäl "tempohöjare" i kroppen innan semifinalen mot den just nu formstarkaste spelaren i världen, fransmannen Gregory Gaultier. Däveskog kontaktades och resten är squashhistoria.

Trots hemlighetsmakeriet lyckades Leo fånga några filmsnuttar med sin mobil... • Comments(0)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post299

Kung Leo

CasePosted by Peter Tue, February 07, 2012 16:59:19


Kung Leo, åter på vinnarräls, dundrade fram som ett ånglokomotiv i Herrar C och malde ner motståndare efter motståndare. I finalen väntade den mycket lovande växjöjunioren Joel Viksten som förra helgen vann SM för Herrar C och innan dess även Göteborg Open, Herrar C. Joel är i kanonform och kombinerar ett klokt och moget spel med en total avsaknad av det ofta svajiga och instabila juniorpsyket.Två boråsare på samma dag blev dock för mycket för den lovande smålandsjunioren (undertecknad i semi), som kan bli hur bra som helst. I finalen inför fullsatta läktare gjorde Kung Leo en smått heroisk insats och visade prov på vinnarskalle med kämpaglöd och kunde i en mycket jämn femgamare vinna och därmed bryta Joels segersvit. Imponerande...

Det är förresten något skumt med den här turneringen. Själv spelade jag fyra matcher och är allmänt ledbruten och ändå visar vågen +3 ?!!!

 • Comments(3)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post298

Number One

CasePosted by Peter Thu, December 15, 2011 14:55:13

"I will come back to Linköping and Case Swedish Open as long as I swing a racket".

Så uttryckte sig världsettan efter förra årets tävling. Det borde vara dags för honom att anmäla sig snart, vi är många som väntar.

Under tiden har jag roat mig med att studera Matthews rörelsemönster, kanske finns något vi boråsare kan applicera på våra inte alltid så fjäderlätta steg ( 6,8 på Richterskalan). Det är en fröjd att se hur smidigt och graciöst det kan vara... • Comments(0)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post286

Stämd

CasePosted by Peter Sun, March 13, 2011 13:13:00
Leos närgångna uppvaktning av världsettan Nick Matthew i samband med Case Swedish Open har nu fått ett rättsligt efterspel. Personligen tycker jag att det hela är något överdrivet, han menade ju bara väl...

 • Comments(2)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post239

Dancing Barker

Case OpenPosted by Peter Tue, February 15, 2011 08:32:43

Fortsätter på temat dans. Peter Barker har ju trots sin fotbollsbakgrund ett alldeles enastående fotarbete. Vi i BSK har mycket att lära och har, när det kommer till fotarbete, mer gemensamt med Lasse Brandeby i Let´s Dance eller en överförfriskad PRO-förening på finlandsfärjan....

Mr Barker har inte fått sin rörlighet i ett Cornflakespaket utan bakom ligger naturligtvis stenhård träning.

Mina vänner, det förlösande ordet är: GHOSTING!!!

 • Comments(1)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post228

Wienervals

Case OpenPosted by Peter Sat, February 12, 2011 13:26:06

I bloggbeskrivningen skriver jag att squash kan liknas vid en hybrid mellan tennis, schack och ultimate fighting. Efter att ha bevittnat världssquash en helg är jag benägen att göra ett tillägg. Nämligen pardans!!!

I ett smått symbiotiskt förhållande dansade Matthew och Selby på lätta fötter över parketten i ett extremt väl inövat rörelsemönster. Vackert, mycket vackert. Tony Irving har rätt när han säger att "futarbetet är väldig viktigt".

Utsikten från VIP-balkongen var inspirerande och blev inte sämre av den röda "sportdrycken" som serverades i vackra glas med runda fötter....

Tack Lennart!

 • Comments(0)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post227

Case Italy

Case OpenPosted by Peter Thu, February 10, 2011 12:36:21
Davide Bianchetti är Italiens bidrag till världssquashen. Efter seger över Alan Clyne blev Daryl Selby i kvartsfinalen allt för svår, förlust i tre raka.

Davide verkade inte särskilt nedslagen, han hade ju fått "uppträda" inför en storpublik. Som åskådare visste man stundtals inte om man bevittnade ett drama av Dario Fo med Davide Bianchetti i rollen som gycklare eller en squashmatch.

Men det är klart, landets ledare beter ju sig som en pajas och inspirerar väl till pajaskonst.... • Comments(2)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post225

Frågvis

Case OpenPosted by Peter Wed, February 09, 2011 16:42:09

Världsettan Nick Matthew vann Case Swedish Open för tredje gången i rad. Till allas vår glädje har han lovat att komma tillbaka så länge han kan svinga ett racket. Om inte Nicks positiva inställning ska äventyras får vi nog hjälpas åt med att hålla tillbaka vår kunskapstörstande halvdansk. Han har suttit som ett häftplåster på engelsmannen under hela helgen - "a pain in the ass" på Matthewspråk.

Några sekunder efter att matchbollen slagits in i semifinalen mot landsmannen Daryl Selby var Leo snabbt framme för att diskutera squashskor.

-Varför är dina Hi-Tec grå? -Var får man tag i sådana?

Så här fortsatte det hela helgen. Inte ens under banketten lämnades superstjärnan i fred. Frågorna haglade:

- Vad har du för linda? - Hur tjockt lindar du? - Har Deryl en punchveranda? - Tränar du handleden? - Hurdå?

Nästan lite "OveSundbergvarning" eller ???


 • Comments(2)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post224

Case Kvartsfinal

Case OpenPosted by Peter Tue, February 08, 2011 16:15:32

Den traditionella Casehelgen i Linköping är avslutad för den här gången. Succé som vanligt. Linköping har blivit ett slags Mekka för alla fundamentalistiska squashnördar. Återkommer med fler reflektioner efter hand....

Den bästa matchen någonsin i Case Swedish Opens historia spelades i fredags kväll mellan slutsegraren Nick Matthew och Cameron Pilley. Kvartsfinalen kunde ha slutat hur som helst, båda hade matchbollar. För att lättare kunna identifiera sig med spelarna och förstå vilket skillnad det är i tempo, rörelse, timing och slagstyrka har jag klivit fram ett steg med kameran. Är förresten sjukt avundsjuk på Pilleys backhand...

 • Comments(4)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post223

Case9

Case OpenPosted by Peter Tue, February 16, 2010 09:43:15

Några bilder på slutsegraren och världstvåan Nick Matthew, vars fysik verkar tävla i en egen division på squashtouren. Med den mentala och fysiska styrkan Nick visar upp kommer han garanterat att landa som världsetta inom en snar framtid.

Härligt att få skriva om mental och fysisk styrka i positiva ordalag, långt ifrån squashbloggens krassa vardag....

 • Comments(0)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post193

Case8

Case OpenPosted by Peter Sun, February 14, 2010 19:29:14

Svärmorsdrömmen och Zlatans motsats, den extremt artige och vältalige James Willstrop fick kasta in handduken i finalen mot den om möjligt ännu artigare Nick Matthew. På bilden har han just besegrat Shabana i semifinalen. Willstrop har ju spelat bländande squash och på toppen av sin förmåga under en längre tid. Till slut sa den över 90 kg tunga kroppen ifrån - nu får det vara nog. Vi boråsare har lätt att identifiera oss med problematiken, vi vet hur det känns när smärtan hugger till. Hoppas rehabiliteringen går snabbt och att James snart är på banan igen.

 • Comments(0)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post192

Case7

Case OpenPosted by Peter Sun, February 14, 2010 09:43:32

Några ur boråsdelegationen formligen sög i sig alla delikatesser som serverades på glasbanan. Även om vi är experter på allt som handlar om handledsanatomi, hamburgermenyer, tigerbalsam, voltaren, höftproteser, ryggskott, bursuiter, bakplanssquash, orudis, inkontinens, m.m. så har vi fortfarande lite kvar att lära på squashens område. Och vi är extremt läraktiga, trots vår ringa ålder. Nästa år kommer vi alltså inte att nöja oss med läktarinsatser….

 • Comments(1)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post191

Case6

Case OpenPosted by Peter Sat, February 13, 2010 13:21:11

Fredrik Johnson är ju som bekant vår forne världsspelare som har blivit motorn i squashens världsevenemang Case Open. Vi som var där kunde inte notera någon som helst minskad energi eller frekvens i ”stegisättningen” sedan glansdagarna (han är förresten fortfarande äckligt bra). Under Case-helgen for han omkring som en drogad väckelsepredikant och spred squashens glädjebudskap samtidigt som han checkade av att vi mådde bra och att allt var till belåtenhet. Överallt såg vi honom ivrigt diskuterande, gestikulerande, studsande och alltid med ett brett leende över läpparna. Med det engagemanget är Case Open en tävling man gärna återkommer till.

Nu till det jag verkligen vill säga. Det är ju ingen statshemlighet att min plusstatistik mot Fredrik är 2-1. Om inte annat brukar det vara ett intressant samtalsämne under banketten (tycker jag). Till saken hör att en av segrarna skulle kunna betraktas som tveksam och tillkom under en ej sanktionerad tävling. Storsint och med tanke på Fredriks enorma arbetsinsats för squashen är jag beredd att stryka den tävlingen från statistiken. Vi säger 1-1. No big deal!! Thanks Freddie!!

 • Comments(2)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post189

Case5

Case OpenPosted by Peter Fri, February 12, 2010 10:07:59
 • Comments(1)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post188

Case4

CasePosted by Peter Fri, February 12, 2010 09:34:15

Finalen i herrar B blev en riktig rysare. Malmös Martin Norrman kämpade heroiskt mot Linköpings Gustaf Gauffin men fick till slut vika ner sig med 14-12 i femte.

Martin som är en skarptänkt kille (följer squashbloggen) hade inte bara en motståndare i finalen. Av kroppsspråket att döma ville hans fysiska jag verkligen inte vara med på centercourten denna söndagsmorgon. Trots det presterade han stundtals ett glimrande spel. All heder!

I BSK har vi faktiskt pratat om att adoptera Martin till nästa säsong.....

 • Comments(0)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post187
Next »