Squashbloggen.se

Squashbloggen.se

Om bloggen

Vi är ett gäng glada spelare från Borås som älskar (hatar) squash. Träning och tävling sker regelbundet och vårt lag spelar i div 1 södra. Sporten som kan liknas vid en hybrid mellan tennis, schack och ultimate fighting (på världsnivå även pardans) är tyvärr beroendeframkallande och kan även locka fram mörka sidor hos sina utövare. I bloggen ger vi uttryck för starka känslor, tillkortakommanden, skadebekymmer (inte ovanligt med bildbevis), tävlingsreferat, klubbkvällar, träningstips, matchanalyser och mycket annat i en salig röra. Finns det någon som tror att han/hon har något att tillföra bloggen med ett inlägg eller liknande, maila p.waldenstrom@telia.com. Kommentera kan alla göra, skriv namn och eventuell klubb.
Är ni känsliga och enbart intresserade av squash rekommenderas att ni omgående lämnar bloggen och klickar in på klubbens hemsida. Borås SK.

WOW!!!

SquashträningPosted by Martin Mon, December 07, 2015 22:15:46
Måndag kväll och lagträning. Hela sju squashväskor med extremt tungt artilleri...och min gröna. Med denna mastodonthord av talang, styrka, snabbhet...och mig, kan vi snart anmäla ett lag till Allsvenskan, NFL...eller starta en symfoniorkester.

Det var nästa så att vi inte saknade "bröderna squash"...nästan...

The sky is the limit!

 • Comments(1)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post476

Billy

SquashträningPosted by Martin Thu, March 19, 2015 22:37:32
Första tempo-träningen på drygt ett kvartal. Givetvis följer jag upp med en måltid värdig en mästare. Något stort är på gång...KM 2015!!!


 • Comments(3)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post466

A-lagsträning

SquashträningPosted by Peter Mon, March 02, 2015 23:19:53
A-lagsträning igen. Två ärrade kämpar dök upp. Den stora frågan är ju vem som kommer att spela trea nästa sammandrag. Ni som är sjuka/skadade: krya på er, det hårdnar.

Bra löpträning i kväll. Bollen blev riktigt kall i kylrummet (Bana 1), vilket innebar att stoppbollarna blev extremt korta, vilket i sin tur krävde långa sugande brandkårsutryckningar ända fram till plåten.

För min del blev det lite camenbert och en skvätt Amarone efter träningen. För Lennarts del väntade en halv burk tonfisk och en rödlök. • Comments(3)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post465

A-lagsträning

SquashträningPosted by Peter Tue, February 24, 2015 17:24:07
Två tappra hjältar dök upp på A-lagsträningen igår. Gammalt djungelordspråk: "Borås squashfjunisar kommer och går, men Lennart och Peter består."

Kvällen ägnades åt slagträning där Lennart fick tillfälle att öva på sina patenterade diagonala volleystoppbollar. • Comments(2)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post463

Runners fight

SquashträningPosted by Peter Fri, December 19, 2014 22:50:19
Bra träningspass med Ulf igår (nästan två timmar). Först uppvärmning med raka/raka på båda sidorna. Sen startade matchningen – blixten mot sega gubben! Första matchen till junioren med 3-2. Andra till senioren med 3-2. Jag vet att det är den första matchen som gäller, men ändå. Känns gott att distanspassen börjar ge resultat.


 • Comments(1)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post450

Comeback

SquashträningPosted by Peter Mon, October 13, 2014 21:56:52
Paparazzifotograferna duggade tätt vid lunchtid idag när Mr. M med entourage besökte IS Sportcenter för att få comebacken överstökad. Såg riktigt bra ut. Det var längesedan någon hämtade forehandswingen så högt på bana 1, man får gå tillbaka till Jan Sääsks storhetstid på slutet av sjuttiotalet. Kommer att sova dåligt i natt, risk för mardrömmar...


 • Comments(4)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post426

Matchträning

SquashträningPosted by Peter Sat, August 23, 2014 14:20:37

Idag vann Ulf de två första gamen...smiley

 • Comments(2)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post410

Fall rakt fram...

SquashträningPosted by Peter Thu, July 03, 2014 09:38:39


Stärkt av framgången på glasbanan ögnade jag igenom Hansi Almkvists hyllade kompendium "Squashträning för tävlingsspelare", som skrevs på slutet av sjuttiotalet.
Träningssugen bläddrade jag fram till kapitlet om styrketräning och gjorde mig redo för övning 1 (fall rakt fram med sträckt kropp, 15 ggr).

Efter första repetitionen är jag osäker på om jag överhuvudtaget kan spela squash mer. Känns som jag varit med om en trafikolycka där handlederna och nästippen har fått ta emot den värsta stöten. Övning 2 får vänta ett tag...
 • Comments(1)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post404

Revanschen

SquashträningPosted by Peter Wed, July 02, 2014 09:11:04
Kunde inte valt en bättre plats för revanschen mot Ulf. Ölstinna och entusiastiska boråsare hejade glatt på.

 • Comments(3)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post403

Flamenco

SquashträningPosted by Peter Tue, July 09, 2013 22:48:27
Bjuder på lite dans, håll till godo!

Var bara hemma en dag och blev lite spelsugen. Tack Ulf, för att du ryckte in med kort varsel och hoppade över MacDonaldsmenyn på lunchen! Kan bara konstatera att du går från klarhet till klarhet och att utvecklingskurvan pekar rakt uppåt. Det är inte många som tar ett game på mig när ventilationen är avstängd på bana 1.

 • Comments(1)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post360

Backträning

SquashträningPosted by Peter Mon, July 08, 2013 23:46:22
Viktigt med prioriteringar nu när seriestarten närmar sig..

 • Comments(2)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post359

Stjärna i sikte

SquashträningPosted by Peter Fri, June 14, 2013 09:54:06
Äntligen en boråsare som siktar mot toppen och är beredd att underkasta sig den brutala träning som krävs. Löpstyrkan finns där redan, men slagtekniken behöver kalibreras en aning.

Perfekt slagträning för min del. Jag slår, han springer...

Kunde likaväl varit Ulfs inlägg?

 • Comments(5)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post356

Nödrop

SquashträningPosted by Peter Wed, March 13, 2013 18:05:04
Följande SMS damp ner i inkorgen för en stund sedan. Ett rop på hjälp från en våra mest lovande spelare. Jag måste naturligtvis ställa upp och kommer också att ge honom telefonnumret till en duktig terapeut. Grabben måste ju gå igenom ett litet helsike.

 • Comments(6)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post338

Bollträff

SquashträningPosted by Peter Fri, January 04, 2013 17:38:25

God fortsättning squashvänner!

Inledde mitt nya liv/år med seger mot Leo (3-2), vilket kändes mycket bra med tanke på att jag den senaste tiden haft vissa svårigheter att rå på hans flängigt oortodoxa spelstil. Rappheten kanske inte var som före jul och stundtals såg vi nog mer ut som två övergödda julgrisar som bökade runt i stian. Annars var bollträffen bra, rent av klinisk. En återgång till de gamla träklubborna med den lilla träffytan skulle m.a.o. inte innebära några problem för min del. För övrigt tycker jag att den anrika sporten börjar bli för spektakulär och alltmer lik badminton (Ashour). Saknar de timslånga duellerna utmed sidoväggarna, a´la Hunt. Tror baske mig att det är dags att damma av de gamla klenoderna...

Snart är förresten Angwald tillbaka från det lyckade träningslägret i Asien och har där, enligt obekräftade uppgifter, lyckats vinna en turnering (Saigon Open). Har en känsla av att vi får se upp!!

 • Comments(6)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post333

Granö Open

SquashträningPosted by Peter Wed, May 30, 2012 18:53:27

De tre banorna som IS Sportcenter erbjuder är ofta fullbokade, särskilt kvällsvis. Har man då ambitionen att nå yttersta elitskiktet i Borås - vilket kräver tusentals timmar av monotont nötande med den lilla svarta - ser det naturligtvis mörkt ut. Vad göra?

Idésprutan Jan, som representerar den nya (nygamla) generationen av hungriga boråsspelare som knackar på dörren till A-lagsspel tog helt enkelt saken i egna händer och byggde en egen bana!! Den stundande sommarledigheten på den egna lilla ön har nu fått en lämplig rubrik: Semester i paradiset.

Vi är många som har anledning att vara nervösa inför höststarten… • Comments(0)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post326

WTF?!?!

SquashträningPosted by Martin Tue, May 01, 2012 11:56:42

Bevisligen är bloggen numera en inspititationskälla både för fjuniga juniorer i Borås och mer etablerade stjärnor runt om i världen. Kul eller patentintrång?!?!

http://www.youtube.com/watch?v=HFWAa-Cq1iM

Bloggen läsare med bra minne kommer dock alltid minnas ORGINALET...Peter Waldenström!

 • Comments(1)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post324

Nyårslöfte

SquashträningPosted by Peter Wed, February 01, 2012 23:08:25


Projekt "släggan" ligger för tillfället på is. Inser att det inte spelar någon roll hur hårt man slår om inte man är där. Därför ligger fokus just nu på att träna upp lårmuskulaturen -som kroppen av någon märklig anledning börjat släcka ner - med styrketräning och "ghosting". Mitt nyårslöfte är att efter varje squashträning avsluta med ett "ghostingpass", dock ej två dagar i rad (kontraproduktivt). Det nya projektet har pågått i en månad nu och jag märker redan skillnad. Jag har återfått spelglädjen och studsar numer, lätt framåtböjd (tidigare strakbent), på banan som i fornstora dagar och väntar otåligt på att bollen ska närma sig. Hoppas att epitetet "den vandrande pinnen" förpassas till squashhistorien och att vi hädanefter skriver "den studsande pinnen".

Bilden är från förra årets Case, hoppas att det kommer se bättre ut i år...
 • Comments(1)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post296

Ludwig Larsen

SquashträningPosted by Leo Larsen Wed, January 11, 2012 18:14:50
Här kommer mer foto på Bsk framtid Ludwig Larsen 2år 10månsmiley

 • Comments(2)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post294

Ludwig Larsen

SquashträningPosted by Leo Larsen Mon, January 09, 2012 23:11:13

Här ser ni Borås Sk framtidsmiley Ludwig Larsen 2 år 10 mån.

 • Comments(2)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post293

Punchverandor

SquashträningPosted by Peter Wed, December 14, 2011 22:39:31

I dagens Aftonbladet står det att squash är idrotten där man förbränner i särklass flest kalorier - 396 kalorier/halvtimme, medel. Min fråga är följande: Hur i h-e kan vi då ha så många punchverandor i klubben?? • Comments(1)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post285

Närmsta vägen

SquashträningPosted by Peter Tue, November 22, 2011 22:33:08
Närmsta vägen mellan två punkter är ett rakt streck (Einstein). Vi måste sluta upp med att ge motståndarna fördelar genom vårt springande i kringelikrokar. Så starka är vi inte. Det är tillåtet att springa genom T även om det råkar stå någon där. Allra bäst vore naturligtvis om vi själva befann oss i T emellanåt....


 • Comments(0)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post272

Skithusställning

SquashträningPosted by Peter Sun, November 20, 2011 22:51:03
Det var jag som uppfann "skithusställningen" i klubben, det kan ingen ta ifrån mig. Klena lårmuskler gjorde helt enkelt att jag inte kom upp igen efter att ha tagit ett jättesteg djupt ner i bakplan. Lösningen blev helt enkelt att placera fötterna jämte varandra med svagt böjda knän. Efter omtänksamma kamraters påpekanden har jag medelst skivstångssträning tagit tag i problematiken...


Frågan är nu om jag är ensam med ovanstående diagnos i klubben. Bilderna får tala för sig själva... • Comments(0)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post271

The essence of squash

SquashträningPosted by Peter Sun, June 19, 2011 12:07:20
På kvällsmötet i fredags höll öronen på att trilla av. Någon i församlingen nämnde att det kanske börjar bli lite tjatigt med att alltid spela hysteriska engamesmatcher med ideliga brandkårsutryckningar (för att hålla liv i kall boll) på våra klubbkvällar, att det kanske rent av skulle vara mer utvecklande med seriösa övningar?


Hittade de här klippen som kanske kan inspirera oss......


 • Comments(0)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post257

Slagsugen

SquashträningPosted by Peter Wed, April 06, 2011 20:41:15
Tillbringade helgen i Gesunda utanför Mora där gamla slalomkamrater mötte upp för träning och tävling i storslalom och kombislalom. Den nya carvingtekniken sög mycket energi och på söndagen fick jag lite abstinens och började längta efter mitt nya racket. Blev helt enkelt slagsugen...
 • Comments(4)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post248

Bill och Bull

SquashträningPosted by Peter Mon, March 07, 2011 11:46:22

Projektet pågår för fullt och putsen på bana 1 klamrar sig allt hårdare fast för att inte falla ner och sprida julstämning, om än något försenad...

Till saken hör att jag spelar med mina gamla "mjuka" Dunlop - Jonathon Power och mina lagkamrater erkänner motvilligt att det ser lite bättre ut, men har en del märkliga förklaringar (förstår att det inte kan vara lätt) till orsaken. Klubbens båda "messerschmidtar" Bill (Niklas) och Bull (Leo) gör nämligen följande djuplodande analys:

- Man slår ju hårdare med ett mjukt racket, säger Bill

- Just det, mycket hårdare, precis som man gör med mjuka hockeyklubbor, säger Bull.

Personligen tror jag att det handlar om träning... och åter träning.

 • Comments(4)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post233
Next »