Squashbloggen.se

Squashbloggen.se

Om bloggen

Vi är ett gäng glada spelare från Borås som älskar (hatar) squash. Träning och tävling sker regelbundet och vårt lag spelar i div 1 södra. Sporten som kan liknas vid en hybrid mellan tennis, schack och ultimate fighting (på världsnivå även pardans) är tyvärr beroendeframkallande och kan även locka fram mörka sidor hos sina utövare. I bloggen ger vi uttryck för starka känslor, tillkortakommanden, skadebekymmer (inte ovanligt med bildbevis), tävlingsreferat, klubbkvällar, träningstips, matchanalyser och mycket annat i en salig röra. Finns det någon som tror att han/hon har något att tillföra bloggen med ett inlägg eller liknande, maila p.waldenstrom@telia.com. Kommentera kan alla göra, skriv namn och eventuell klubb.
Är ni känsliga och enbart intresserade av squash rekommenderas att ni omgående lämnar bloggen och klickar in på klubbens hemsida. Borås SK.

KM, life as i peaks...

TävlingPosted by Martin Fri, April 03, 2015 09:53:16

Med tanke på alla squashgenier i BSQ får man vara nöjd med det lilla. Tack vara en kort slutartid på 1/140 sekund lyckades en extremt skicklig fotograf fånga ett ögonblick då jag faktiskt såg ut som en vinnare...och Tobbe som en förlorare.

Tänk Er själva att i 1/140 dels sekund se ut OCH känna sig som en vinnare mot värsta och tuffaste motståndet...

Övrig tid av de drygt 35 minuterna matchen höll på var bilden tyvärr en helt annan då Tobbe lika rättvist som elegant vann finalen med 3-1.
 • Comments(0)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post468

KM 2015, pokalerna

TävlingPosted by Martin Mon, March 30, 2015 20:10:55

Idrottsvärldens mest åtråvärda pokaler delades i år ut till Tobias Tuunanen (Open), Niklas Arvidsson (Motion) och Johan Dybendahl (Nybörjare).

Inte sällan får innehavarna av pokalerna Jerringpriset, sponsorskontrakt med Voltaren och inbjudan till Big Brother mer eller mindre på köpet.

BSQ vill förbereda vinnarna på ett år fyllt av lockelser som hedersgäst hos Oprah Winfrey, nyårstefest hos Elton John, gratis båtplats i Monaco, squashgroupies m.m. m.m. Glöm aldrig BSQ, Era rötter...och att dela med Er av groupisarna. • Comments(1)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post467

KM 2015

TävlingPosted by Martin Sat, February 28, 2015 10:02:27

Äntligen dags för squashårets höjdpunkt...

Redan nu kan avslöjas att tidiga anmälningar talar för fabulös klass på tävlingen...

Personligen är jag mest nyfiken om Jan anmäller sig i två, tre eller fyra klasser? Om undertecknad orkar mer än 1,2 matcher? och om Ulf skall ta andra raka segern i kungaklassen... • Comments(0)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post464

Let PLEASE!!!!

TävlingPosted by Martin Sat, January 10, 2015 16:55:51

Leo såg extremt bekväm och naturlig ut på banan tidigare i dag. I sekvensen nedan ber han blöt-ögd publiken om let. Publigen kunde inte annat än att tycka synd om Leo(med en dagsform som närmast påminner om en euforisk kombination av pest och kolera) och hålla med...spela Let!

Strax utanför bild leker Ulf hela havet stormar med sig själv för att inte stelna till inför avgörandet om vem som skulle sluta på andra plats i pool B.
 • Comments(2)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post454

Jag vill oxå vara med...

TävlingPosted by Martin Sat, January 10, 2015 16:47:35

Oerhört inspirerande att stå på läktaren under Wolf Cup/Skogsbarn Squash Shootout. Många stora (några t.o.m. legendariska) squashspelare från Borås och Göteborg deltog i detta strålande evenemang. Samtliga spelare...utom en (Leo, du vet vem jag menar...) bjöd på härligt spel och härlig inställning till spelet vi alla älskar.

I en gamepaus analyserade jag min egna och extremt patetiska situation...och tog beslutet att NU (eller egentligen senare i vår) börjar min stenhårda satsning på att i alla fall gå till final i KM 2016!

Full av inspiration åkte jag hem och greppade om mina Carboflex 125 och skummade igenom första kapitlet i boken som kommer hjälpa mig i min strävan efter den perfekta squashen...
 • Comments(0)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post453

Julhandikapp 2014

TävlingPosted by Martin Sun, December 14, 2014 10:19:07

Bara några dagar kvar av anmälan. Inte helt omöjligt att seedade spelare blir:

Porslin-Martin

Ortoped-Peter

Voltaren-Lennart

Hälsporre-Janne
 • Comments(0)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post449

Tronskifte?

TävlingPosted by Peter Sun, November 30, 2014 19:02:15

Två Boråsare som spelade semifinal i Enskede Squash Cup, Herrar B!? När hände det senast? Tyvärr förlorade båda två, Leo mot slutsegraren Martin Golbe och Ulf mot Christian Tall i en rafflande match som kunde ha slutat hur som helst.

Sen började det roliga. Matchen om 3:e platsen innehöll allt: dramatik, tårar, domartabbar, adrenalin, ramträffar och till slut en värdig segrare. Tronskifte?

Undrar förresten om Leo håller sitt vad, att käka upp sitt pannband.
 • Comments(4)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post443

World Squash Championship...

TävlingPosted by Martin Tue, November 18, 2014 22:46:47

Kanske ingen nyhet för alla PSA-junkies att World Squash Championship just nu pågår i Qatar. Ramy är tillbaka och ser stark ut, men klarar han det minsta sagt tuffa motståndet? Finns många aspiranter till vinsten...

The General:

The Maesto:

The Artist:

The Beast:

Personligen har jag satt min fabulösa fysik och känsliga handled (allt jag äger och har) på the BEAST! • Comments(0)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post441

Upp till bevis!

TävlingPosted by Martin Wed, October 29, 2014 17:21:42

Bloggansvarig: Jag har lagt inlägget under "tävling" då detta redskap kommer nyttjas kraftigt i tävlingssyfte...

Det har stöts och blött i åratal...diskussionen om vem som slår hårdast är lika blodiga som oavslutade...tills nu! (Diskussionen om vem som slår lösast/mjukast/tantigast har varit lika intensiva som en partiledardebatt i Nord-Korea...)

I dag handlade jag det nödvändigaste redskapet en squashsspelare någonsin behöver, en "Sport Speed Sensor".

Hoppas på första testerna på nästa lagträning...
 • Comments(3)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post434

DM

TävlingPosted by Peter Thu, September 18, 2014 23:03:26


 • Comments(0)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post417

Protest

TävlingPosted by Peter Thu, July 10, 2014 17:31:36

Team Göteborg har lämnat in en protest till förbundet gällande förra veckans stadsmatch på glasbanan. De hävdar att en av våra spelare medvetet fuskat genom att skymma sikten för Johan Jörgensen. Martin tog den fantastiska bilden som nu är föremål för rättsutredning. Fortsättning följer… • Comments(1)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post405

Borås Summer Cup 2014!

TävlingPosted by Martin Thu, June 05, 2014 19:36:30

Nu djävlar kör vi!

6 klasser...en blyg målsättning (i sann BSQ-anda) kan vara 5 guld!
 • Comments(4)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post401

Vad saknas...

TävlingPosted by Martin Fri, May 16, 2014 20:01:01

Så kom äntligen sommarn till Borås. Var bara tvungen att ta en sväng ner på stan för att se den gemene Boråsaren visa mer hud än i februari. Döm om min förvåning när jag bara såg sura miner överallt, många t.o.m. grät helt öppet och helt ogenerat.... Något saknas!!!

Tävling:

Finn ett fel, vad saknas på bilden för att Boråsaren återigen skall hitta livsglädjen???

Ledtråd: Den gigantiska vaxproppen skall ersättas av något extrem mycket vackrare...

Rätt svar primeras med ett träningspass med undertecknad.

 • Comments(3)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post400

KM-PW Blandar...

TävlingPosted by Martin Thu, March 27, 2014 19:13:47

En av mina största idoler (i hård konkurrens med Amr Shabana, Mitch Buchannon och Charlie Harper) är...och ingen är förvånad....PETER WALDENSTRÖM. I sin semifinal mot Tobbe slet Peter till sig vinst i game 2 med 21-19. Sen vaknade Tornadon till liv, 11-0 till Tobbe i tredje gamet. Idol-Peter NOLLAD!!!

Peter vann matchen med 3-1, men blir man NOLLAD skall detta uppmärksammas på sin egna blogg. Ursäkter, bortförklaringar, hyllningar till Tobbe...ordet är ditt Idol-Peter Waldenström...
 • Comments(3)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post396

KM-Orrefors...

TävlingPosted by Martin Sun, March 23, 2014 13:47:36

De kanske viktigaste priserna på årets KM är till årets Stjärnskott. Spelare som kanske ännu inte har kapacitet att vinna KM, men som har en märkbar positiv trend i sin utveckling på squashbanan. Efter noga övervägande från tävlingsledningen gick årets priser till Karolina Wojevoda, Björn Jansson, Marcin Chydzinski och Inam Ullah.

Orrefors hade varit generösa att bidra med två exemplar ur sina nya kristallglasserier WHAM och KA-POW. Orrefors chefsdesigner låter meddela att han är extremt nöjd med trycket på glasen och väntar sig en kraftig bonus till årsskiftet...

Min personliga gissning är att vi får se mer av modellen i reklaminslag säljandes kalsonger, träningsredskap och hälsokost... • Comments(1)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post392

BSQ äger...

TävlingPosted by Peter Sun, March 16, 2014 22:40:59
Hård träning ger resultat! Stort grattis till Helan och Halvan efter segrar i Göteborg Opens två största klasser (C och D).

 • Comments(2)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post390

KM 2014

TävlingPosted by Martin Thu, February 27, 2014 21:55:46 • Comments(1)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post387

Fasadsystem

TävlingPosted by Martin Mon, April 01, 2013 20:43:11

Så här en vecka efter KM jublar ägarna till Fasadsystem. På en vecka har aktierna stigit 57%, antalet "gilla" på Facebook ökat från 9 till 16 miljarder och orderingången ökat med 1280%....trots att vissa anställda fortfarande var bakis och bara presterade 60%-igt i måndags.

Välbetalda analytiker på börsen ställer sig frågan vad denna extremt lokala högkonjunktur beror på....jag vet!

Ni som mot förmodan trot att Leos matchvinnande bakhörnsnickar är tur kanske får Er en tankeställare. Tur har inget med det att göra, notera hans minutiösa kontroll av bakhörnsnickens placering...INGET lämnas åt slumpen...

 • Comments(1)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post348

Illrarna

TävlingPosted by Martin Fri, March 29, 2013 09:59:42

Man kan bara stumt luta sig tillbaka och beundra klubbens två Illrar för deras ihärdighet på parketten. Att anmälla sig till två klasser i det kanske tuffaste klubbmästerskapet squashvärlden kan erbjuda kraver "cojones". Statistiken talar sitt tydliga språk:

-Av totalt 28 matcher deltog någon av Illrarna i totalt 11 matcher (2 ggr mot varandra).

Att båda dessa spelare dessutom aldrig klarar av att styra spelet (därmed inte sagt att de förlorar) bevisas av att Illrarna stog för 62% av förlyttningarna under dagen.

Att Illrarna sedan fortsätter dominera utanför hallen med kvantitet (i stället för kvalitet) gör vår förundran för dessa personer ännu större...

Are you impressed, cause I'm impressed!?

Iller 1:

Iller 2:

 • Comments(1)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post347

Hand i väggen

TävlingPosted by Peter Tue, March 26, 2013 16:58:24
Vår ordförande ställde förtjänstfullt upp i båda klasserna och hade t.o.m. gameboll på slutsegraren Leo. (Ursäkta den suddiga bilden.)

Men i fortsättningen blir det 50:- i klubbkassan varje gång du ertappas med handen på väggen.

 • Comments(2)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post344

Vit rök

TävlingPosted by Peter Mon, March 25, 2013 22:44:01
Vit rök bolmar ur skorstenen på IS Sportcenter. Borås har fått en ny klubbmästare i squash. Leo lX.

 • Comments(1)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post343

Rekord på rekord på rekord...

TävlingPosted by Martin Mon, March 25, 2013 18:12:14

Just nu känns ingeting omöjligt för BSK och dess medlemmar (En viss Waldenström helt ur fas ej inkluderad). Ständigt uppnår vi nya rekord...antal medlemmar, spelare i Stegen, bärs i bubbelpoolen... Ett av de mest uppmärksamma rekorden under helgens KM var publikrekord på bana 1. Senast vi hade samma anstormning runt centercourten måste vara vid SM -93 (eller var det -94) eller kanske när Fredrik Johnsson uppvisningsspelade mot Sami Elopuro runt -90 (någon som minns?).

Ni som kan räkna båda händernas fingrar...och pyttelite till får det till TRETTON personer på läktaren...och detta i en game-paus. Denna publikanstormning uppnåddes dessutom redan i semifinalen i herrar Open. Vi som såg finalen är fortfarande bländade av spelet och har ingen koll alls hur många som var närvarande...troligen flera hundra...

SUCCE!

 • Comments(1)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post342

Mästare 2013!

TävlingPosted by Martin Mon, March 25, 2013 17:53:25

Många av oss är vinnare, men bara tre är Mästare 2013!

Efter en hel dags kamp mot det kanske finaste spelarmaterialen norra Europa just nu har att erbjuda stog det klart vilka tre Boråsare som förtjänar lite extra respekt kommande 12 månader.

Ulf Larsson: Mästare i Motion (trots överkropp som en vandrande pinne med kroniska uppstötningar)

Madeleine Haglund: Mästare i Dam och historisk som första vinnare i damklassen på cirka femtio-elva år.

Leo Larsen: Mästare Open. Efter att lånat ut kungakronan under 2012 är den tillbaka på klubbens kanske hårdaste bowlingklot.

Störst vinnare är kanske ändå Dam-squashen som just nu blomstrar i Borås. IS Sportcenter i dag, glasbana på Borås (Squash-) Arena 2012!?!?

 • Comments(2)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post341

KM

TävlingPosted by Peter Sun, March 24, 2013 22:39:10
Leo Larsen är vår nya klubbmästare efter att ha slagit Tobbe i finalen med 3-2. Välförtjänt och ett stort grattis, Leo! Glädjen stod högt i taket efter att matchbollen (som vanligt) rullat ut från bakhörnsnicken, och likheten med en amerikansk väckelsepredikant var påfallande.

Själv har jag slutat spela squash, har ringt den lokala bouleklubben och aviserat min ankomst...

 • Comments(1)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post339

KM 2013

TävlingPosted by Martin Mon, January 28, 2013 19:08:57

Äntligen dags för Spa, middag och urtrevligt sällskap...men först lite squash i världsklass.

Dock en liten varning till dig som siktar på att vinna kungaklassen. PW är redan anmäld...

PM'et finns på hemsidan om några dagar...

 • Comments(2)//squashbloggen.peterwaldenstrom.se/#post336
Next »